Anunț oficial. Vești bune pentru acești angajați! Salarii mărite din 2019. Despre cine este vorba

Au fost anunțate mai multe creșteri salariale în anul 2019, inclusiv o creștere pentru salariul minim pe economie. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a anunțat, marți, la „Sinteza zilei”, că salariile unor bugetari vor suferi creșteri semnficative în 2019.

Guvernul României a semnat un acord cu Federaţiile Sindicale Reprezentative din Învăţământ, prin care Executivul se angajează să ia măsuri de sprijinire a educaţiei. Lefurile profesorilor vor creşte în 2019.

„Aş vrea să anunţ, pentru că ştiu că preşedintele anunţă miercuri un fel de pact pentru educaţie – iar i-am furat caimacul, să spun aşa – pentru că noi avem deja un acord semnat cu sindicatele din Educaţie pe care l-am negociat inclusiv eu personal, dar şi alături de alţi miniştri cum ar fi domnul Teodorovici sau primul ministru al României, un acord pentru susţinerea educaţiei care prevede foarte multe lucruri bune pentru profesori, în sensul că se devansează creşterile salariale.

Știţi foarte bine că pe legea salarizării se creşte cu 25% din diferenţă în fiecare an, de la 1 ianuarie. Ei bine, suma de bani pe care ei ar trebui să o aibă în 2022 se devansează cu 2 ani şi la nivelul lunii septembrie 2020 vor primi ceea ce trebuie să primească în 2022”, a declarat Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu a adăugat că în cazul profesorilor care se titularizează în mediul rural se acordă un bonus de 5.000 de euro.

Statul oferă o garanţie de 80% pentru creditele ipotecare luate de profesori şi acordarea unei sume de până la 5.000 de euro pentru cumpărarea locuinţei. De aceaste măsuri pot beneficia cele peste 200.000 de cadre didactice din România.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile