Anunț oficial de la Ministerul Finanțelor. Toți românii sunt vizați

Ministerul Finanțelor a făcut un anunț oficial interesant pentru toți românii. Statul mai încearcă, încă o dată să se împrumute de la persoane fizice, iar aceasta este o veste bună pentru cei care doresc să economisească.

Ministerul Finanţelor anunţă că va continua să se împrumute de la populaţie şi o nouă emisiuni de titluri de stat este pregătită a fi lansată luni, pe 4 martie.

“Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile. Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 4 – 22 martie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului şi în perioada 4 – 21 martie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban, iar în perioada 4 – 20 martie 2019 din mediul rural. “, transmite MFP.

Citiți și:  Eurostat: Românii, cei mai săraci din Uniunea Europeană STUDIU

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si se pot răscumpăra în avans.

Citiți și:  Eurostat: Românii, cei mai săraci din Uniunea Europeană STUDIU

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate.

Menţionăm că statul a mai avut anul acest o emisiune de obligaţiuni pentru populaţie şi încearcă să îşi diversifice formele de finanţare, în condiţiile în care deficitele tind să crească iar relaţia cu băncile este una din ce în ce mai proastă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.