“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATI

ANUNT MULT ASTEPTAT DE MII DE ROMANI: Reactia ministrului de Finanţe

anaf tva

Atât criteriile cât şi motivele pentru care ANAF acordă sau respinge o cerere venită de la companii privind codul de TVA vor fi însfârşit publice, potrivit legii 177/2017 care a fost publicată în Monitorul Oficial.

ANAF nu va mai analiza “intenţia şi capacitatea” unui contribuabil persoană juridică de a primi cod de TVA. În noua lege această sintagmă a fost înlocuită cu “evaluarea riscului”. Iar criteriile privind analiza de risc vor fi aprobate printr-un ordin al preşedintului ANAF, mai spune legea. Mai exact, acestea vor fi publice.

“Având în vedere desele sesizări ale mediului de afaceri asupra subiectivismului unor funcţionari publici în interpretarea sintagmei “intenţiei şi capacităţii persoanelor impozabile de a desfăşura activităţi economice”, am decis ca înregistrarea şi anularea în scopuri de TVA să se realizeze având la bază o analiză de risc fundamentată, creând astfel premisele dezvoltării şi menţinerii activităţii economice şi mediului de business în general”, a declarat, pentru Capital, Ionuţ Mişa, ministrul de Finanţe.

VEZI SI: BNR ANUNTA ROMANII: „O noua MONEDA apare pe piata!” Iata cat VALOREAZA si cum ARATA

Această problemă privind înregistrarea în scopuri de TVA a fost principala cerinţă a oamenilor de afaceri de la eliminarea formularului 088 încoace. Până în prezent, nu a existat transparenţă în acest sens, motivele pentru care unele companii primeau codul de TVA iar altele erau respinse fiind neştiute sau înţelese de cei interesaţi, care nu primeau explicaţii de la ANAF. “De abia acum eliminarea infamului 088 are sens şi va produce şi efectul dorit (simplificare, eliminare abuzuri)”, a declarat Gabriel Biriş, avocat specializat pe fiscalitate. (sursa)

VEZI SI: INCREDIBIL! – Faci NUNTA si ANAF o DISTRUGE

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.