Anunț MAJOR pentru toți românii. S-a actualizat lista țărilor galbene!

INSP a stabilit lista ţărilor şi zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Noua listă a fost actualizată, iar românii care vin în vizită în țara noastă din țările considerate de România în „zona galbenă” vor intra obligatoriu în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Lista a intrat în vigoarea astăzi, la ora 0.00 și cuprinde 41 de state.

Moldova, printre țările vizate
Țările cu cei mai mulți români prezente pe această listă sunt Statele Unite, Moldova și Israel. Prin urmare, cei care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină. În pofida acestor lucruri, Rusia și Serbia au fost scoase de pe noua listă a „zonei galbene”.

”Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE), Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepţiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexă 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantină persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de această sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantină se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă”, au transmis reprezentanții Institutul Naţional de Sănătate Publică într-un comunicat de presă.

Care sunt țările din „zona galbenă”

Africa de Sud
Arabia Saudita
Argentina
Armenia
Bahamas
Bahrain
Bolivia
Bosnia si Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
El Salvador
Eswatini
Guineea Ecuatoriala
Honduras
Insulele Turks si Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan
Kîrgîzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Singapore
Sint Maarten
Statele Unite ale Americii
Surinam

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *