Anunt MAJOR despre pensii! Ce se intampla din septembrie

Cresc pensiile de la 1 septembrie. Mii de persoane vor primi mai mulți bani chiar de luna viitoare. Totul este prevăzut în noua lege a pensiilor.

Este vorba despre pensia minimă. Toți cei care primesc acest tip de pensie vor primi cu 10% mai mult începând de luna viitoare. Mai concret, de la 640 de lei, românii vor primi 704 lei.

De asemenea, de la 1 septembrie, punctul de pensie va creşte de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. Acesta va crește etapizat până 2021. Așadar, în anul 2020, punctul de pensie la crește până la 1.775 de lei, iar în anul 2021, acesta va ajunge la 1.875 de lei.

Pensia minimă se va transforma în indemnizație socială.

Vor beneficia de indemnizaţie socială pensionarii sistemului public de pensii şi pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.