ANUNT INCREDIBIL: Ce declara Mike Pompeo în PLINĂ STARE DE ASEDIU din SUA

Secretarul de stat american Mike Pompeo a afirmat că SUA au în vedere aplicarea de sancţiuni şi alte restricţii împotriva celor implicaţi în arestarea a peste 50 de persoane, miercuri, la Hong Kong, transmite joi agenţia Reuters, conform Agerpres.

Într-un comunicat, şeful diplomaţiei americane s-a declarat „oripilat” de arestarea unui cetăţean american în acţiunea de miercuri a autorităţilor din Hong Kong, subliniind că „SUA nu vor tolera detenţia arbitrară sau hărţuirea de cetăţeni americani”.

Poliţia din Hong Kong a arestat miercuri în zori 53 de militanţi pro-democraţie, în cadrul celei mai ample arestări în masă făcută în conformitate cu noua lege privind securitatea naţională, act normativ impus de Beijing în fosta concesiune britanică în iunie anul trecut.

Între cei reţinuţi s-a numărat şi avocatul american John Clancey, a indicat o sursă din firma la care lucrează.

Pompeo a calificat arestările drept „revoltătoare şi ilustrative pentru dispreţul Partidului Comunist Chinez faţă de propriul popor şi faţă de statul de drept”.

„SUA vor lua în considerare aplicarea de sancţiuni şi alte restricţii împotriva tuturor indivizilor şi entităţilor implicate în executarea acestui asalt asupra poporului din Hong Kong”, a adăugat şeful Departamentului de Stat.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.