Anunț important! Toți românii care muncesc în străinătate sunt vizați!

Toți românii care lucrează în străinătate sunt vizați! Cei care lucrează cu contract în alte țări din Uniunea Europeană și își plătesc contribuțiile sociale pot beneficia de pensie.

Astfel, fiecare român are dreptul de a opta pentru o pensie, fie ea în România, fie una internaţională. Cei care au lucrat fără contract de muncă nu vor putea beneficia de pensie pentru acea perioadă.

Știind că stagiul de cotizare minim în România este de 15 ani, iar în statul X, de 20 de ani, o persoană care a lucrat zece ani în România şi şapte ani în statul X poate să ceară pensie în România chiar dacă aici nu a lucrat decât zece ani, deoarece casa de pensii română este obligată să ia în calcul perioada de cotizare din statul străin – ceea ce duce la depăşirea limitei minime de 15 ani, scrie avocatnet.ro.

Citiți și:  Breaking news Informatia MOMENTULUI despre cresterea pensiilor in 2021

Cererea de pensie poate fi depusă în ultima ţară în care s-a lucrat sau în România, îsoţită de documentele necesare. Ulterior, Casa de Pensii se va ocupa de calculele necesare şi de a dobândi informaţiile legale pentru fiecare ţară unde aţi lucrat.

Trebuie avut în vedere ce perioade aţi muncit în fiecare ţară. În anumite state pensia se acordă doar după un anumit număr de ani.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile