Anunt IMPORTANT pentru toti SOFERII | Aplicaţia pentru telefon care îţi arată drumurile fără gropi

O mână de oameni de la o asociaţie au reuşit să facă o hartă interactivă a calităţii şoselelor din ţara noastră. In acest mod, şoferii vor şti înainte să plece la drum la ce să se aştepte, ce rute să folosească pentru a nu-şi distruge maşinile în gropi.

Aplicaţia pentru telefon care îţi arată drumurile fără gropi

Pe harta publicată pe site-ul peundemerg.ro, şoselele perfecte sunt marcate cu albastru, iar cele degradate au culoarea roz. Verzi sunt drumurile acceptabile, iar galbene – cele peticite. Ocoliţi rutele roşii – e semn că fie nu sunt asfaltate, fie au prea multe cratere.

IONUȚ CIUREA, Asociația Pro infrastructura: Noi o actualizăm periodic, dar dacă sunt şoferi care observă lucruri care nu sunt tocmai la zi sau au nevoie de a ne da orice fel de feedback sunt bine veniţi. Pot să ia legătura cu noi pe mail sau pe forum.

Urmărim cu atenţie harta şi facem un test. Alegem Autostrada Soarelui – marcată cu roşu pe site, semn că riscul este maxim. Iar realitatea o confirmă. Zeci de cratere sunt pe şoseaua de mare viteză care leagă Capitala de litoral. Cerem explicaţii de la un reprezentant al CNAIR.

Practic la rost a apărut măcinarea betonului. Noi încercăm să reparăm aceste detriorări cu mixtură asfaltică. Numai că mixtura după cum se vede, nu ţine. Asfaltul nu ţine pe beton. Nu fac priză, explică oficialul.

În tot acest timp, cei de la CNAIR au pe site-urile lor doar tabele lungi unde sunt semnalate incidentele, restricţiile de trafic și drumurile unde se efectuează lucrări. Iar harta interactivă promisă de ani întregi a rămas. tot la stadiul de proiect.

ALIN ȘERBĂNESCU, purtător de cuvânt CNAIR: Faimoasa hartă GIS, se lucreză la ea de câţiva ani. Harta drumurilor din România este calculată sau este trasată in km. Pentru harta GIS îţi trebuie coordonatele GPS. Încă nu s-a reuşit operaţiunea asta de anvergură.

Ţara noastră are cele mai proaste şosele din Uniunea Europeană, dar şi cele mai puţine autostrăzi: în total, doar 805 kilometri, un număr pe care l-au depăşit şi vecinii noştri bulgari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *