Anunț important pentru toți românii. Ce se va întâmpla în 2019 cu factura la gaze

Eugen Teodorovici a anunțat marți un plan de măsuri fiscale controversate, care au creat agitație atât în mediul de business cât și în mediul politic. După ce mai multe asociații și instituții au criticat noile măsuri, reprezentanți ai guvernului au început să ofere o serie de lămuriri.

Aşa se face că într-un comunicat de presă, ministerul Energiei laudă măsurile anunţate de Teodorovici, susţinând că acestea au ca scop protejarea populaţiei.

În reacţie la planul anunţat de Teodorovici, OMV Petrom a ieşit public cu o declaraţie extrem de critică, avertizând asupra implicaţiilor dezastruoase pe care măsurile propuse le pot aduce în plan economic.

„Dacă vor fi implementate, măsurile vor arunca piaţa de gaze din România înapoi în timp cu cel puţin 10 ani, la stadiul de piaţă reglementată şi departe de a fi liberalizată, spune OMV Petrom. Producţia de gaze din România ar scădea în următorii ani ca urmare a reducerii investiţiilor.

Preţul stabilit artificial la 68 de lei/MWh pune în pericol proiecte importante de investiţii din domeniu,” susţin reprezentanţii OMV Petrom.

De asemenea, compania precizează că importurile de gaze ar creşte, cu impact puternic asupra securităţii energetice a României şi cu creşterea preţului la gaze în viitor. În lipsa investiţiilor, producţia internă de gaze naturale este de aşteptat să scadă în mod abrupt, iar diferenţa ar fi acoperită de importuri suplimentare de gaze, care sunt semnificativ mai scumpe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.