Anunț important pentru romani! Cine primește 700 lei în plus la salariu, de la 1 martie

Vineri, 11 ianuarie, au intrat în grevă spontană salariaţii de la cariera Jilţ Nord, apoi conflictul s-a extins la toate carierele din cadrul Complexului Energetic Oltenia, toţi cei aproape 10.000 de mineri refuzând să mai scoată cărbune.

Complexul Energetic Oltenia este unul din cei mai mari producători de energie din România, iar fondul total de salarii al CEO este de aproximativ 700 milioane de lei anual.

În dimineaţa zilei de miercuri, salariaţii carierei Jilţ Nord, care au iniţiat protestul spontan, precum şi salariaţii carierei Jilţ Sud au reluat activitatea voluntar.

Astfel, la două din nouă cariere ale CE Oltenia a fost reluată activitatea.

De asemenea, în urma negocierilor purtate în cursul nopţii de 15/16 ianuarie 2019, de către administraţia CE Oltenia şi reprezentanţii federaţiilor sindicale, s-a stabilit că salariile minerilor vor fi majorate.

De la 1 martie, salariile vor fi mărite astfel: 700 lei brut pentru personalul muncitor din activitatea de producţie şi mentenanţă; 500 lei brut pentru conducătorii formaţiilor de lucru; 400 lei brut pentru personalul de conducere din activitatea minieră şi energetică (şef/adjunct secţie, atelier, sector schimb etc).

În plus, toţi salariaţii CEO vor primi pentru prima dată şi vouchere de vacanţă, începând cu data de 1 mai 2019, în sumă de 1.450 lei.

”În condiţii normale de lucru şi de negocieri cu partenerii de dialog social, au fost obţinute, în anul 2018, o serie de beneficii suplimentare pentru toţi angajaţii, precum şi majorări salariale faţă de anii anteriori”, spun reprezentanţii CEO.

CE Oltenia are peste 13.500 de angajaţi. Compania produce 25-30% din electricitatea generată la nivel naţional şi este companie controlată de Ministerul Energiei.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *