Anunţ important pentru pensionari! De ce gratuităţi vor beneficia

O veste excelentă vine pentru o serie de pensionari din România. Un proiect de lege, care elimină o serie de neclarităţi din legislaţia actuală, prevede acordarea de gratuităţi pentru aceştia. Care sunt condiţiile.

Asociaţiile şi federaţiile de pensionari primesc o veste bună din partea statului român: un proiect de lege oferă mai multe drepturi pentru aceste organizaţii. Mai precis, o iniţiativă legislativă prevede că asociaţiile şi federaţiile de pensionari vor putea primi, din partea autorităţilor locale, dreptul de folosinţă asupra oricărui bun mobil sau imobil, cu titlu gratuit.

În prezent, legea este oarecum neclară. Asociaţiile şi federaţiile de pensionari pot primi şi acum orice bunuri mobile şi imobile, cu titlu gratuit, însă nu este menţionată care poate fi sursa respectivelor bunuri. Noua iniţiativă legislativă vine să corecteze asta şi arată că şi administraţia publică locală are dreptul de a transfera, în mod gratuit, dreptul de folosinţă asupra bunurilor.

Legislaţia actuală prevede plata unei chirii

Autorităţile locale pot veni în ajutorul asociaţiilor de pensionari şi în prezent, punându-le la dispoziţie spaţii destinate desfăşurării activităţii, însă numai contra cost. Suma plătită nu era oricum una foarte mare. Pensionarii plăteau pentru respectivele locaţii doar chiria minimă stabilită de Consiliile Judeţene sau Locale.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu