Anunț important despre PENSII ! Toți românii vor fi afectați

Anunț important despre pensii și salarii. Toți românii vor fi afectați. Consultantul fiscal, Gabriel Biris, susține că România se îndreaptă către o criză economică.

Totul după ce Guvernul a apelat la rezerva de lichiditate din Trezorerie. Consultantul susţine că Executivul nu mai are bani pentru pensii şi salarii.

„Statul are nevoie de bani ca sa plateasca pensii, salarii, sa finanteze deficitul, pentru ca nu colecteaza cat cheltuieste. Mai sunt si rostogoliri de credite. Pe termen scurt~, ei asa fac, pentru ca nu au bani sa le dea inapoi. Ei au nevoie de bani suplimentari”, a spus Biriş pentru ziare.com.

„Tocmai a generat o criza. Eu nu cred ca banii din rezerva ajung 6 luni, s-a cam balbait Teodorovici. Cred ca sunt vreo 3 luni. Dar eu ma intreb: termina buffer-ul si raman fara bani. Si se duc la banci cu mana intinsa, in genunchi. Cat o sa coste atunci?

Care sunt riscurile? O criza economica. Ati vazut cat au crescut costurile cu dobanzile la Ministerul Finantelor anul trecut. In momentul in care cresterea noastra economica este clar din consum, in momentul in care noi nu am investit nimic in infrastructura, in momentul in care avem si o criza uriasa cu forta de munca, care devine din ce in ce mai grava, la ce sa ne asteptam oare? Ne paste o criza”, avertizeaza Gabriel Biris.

Acesta a vorbit şi despre programul de guvernare.

„Daca va uitati pe programul de guvernare celebru, pe care il vantura pe toate canalele, au facut aproape tot din ce au promis pe partea de dat. Nu au facut nimic pe partea de investitii. Pe partea de investitii nu s-a intamplat nimic, dar de dat cresteri de pensii si salarii au fost foarte buni.

Pentru ca Guvernul a continuat campania in speranta ca va cumpara bunavointa poporului ca sa tolereze ceea ce fac cu Justitia. Exact asta s-a intamplat. Iar acum ce facem? Nu mai luam bani de la banci. Si cand o sa iesim afara sa ne imprumutam, cum o sa fie? Pe pietele internationale se pot imprumuta doar in valuta, iar costurile sunt mai mari de trei ori decat pentru Polonia, de exemplu. Pentru ca ei au o economie functionala, ei au rating BB+, noi suntem aproape de junk”, afirma Gabriel Biris.

Acesta susţine că Guvernul duce un război împotriva economiei.

„Au calcat totul in picioare. Uitati-va si la celelalte masuri din ordonanta 114. Este un atac foarte coerent impotriva economiei romanesti. Au lovit in productia de gaz. Intai in cea offshore. Noi stam si ne certam pe gazul de pe fundul Marii Negre, pentru care ca sa il scoata cineva trebuie sa bage miliarde de lei in investitii, pe care nu le baga pentru ca ne-am calcat in picioare clauza de stabilitate.

Am nenorocit si productia locala, pentru ca am pus pret maxim, dar am pus la producatori, nu la traderi, ca smecherii lor sa poata lua ieftin de la Romgaz si sa vanda scump pe piata, pentru ca gazul rusesc e mai scump. Au lovit in tot lantul de electricitate. Ii vor pune pe cei care nu au resurse in faliment, o sa ramana cativa mari, va creste pretul si mai mult. Au lovit bancile, au lovit bursa, lovesc bugetul. Este un razboi impotriva Romaniei”, a încheiat consultantul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.