Anunt IMPORTANT despre PENSII. S-a stabilit prin LEGE

Ce pensie vei lua de la stat chiar dacă nu ai cotizat deloc! Suma minimă, stabilită prin lege, în 2020

Legea pensiilor părea o poveste fără sfârșit în anul 2019 și nici în anul 2020 lucrurile nu sunt tranșate. Subiectul este unul extrem de sensibil și un instrument electoral de mare valoare. Până acum cei care au știu să-l utilizeze cel mai bine au fost cei de la PSD. Puțini știu că și cei care nu au cotizat deloc la bugetul de stat, în fondul pentru pensii, vor putea primi bani.

Așadar cuantului pensiei minime, fixat pentru anul 2020, este de 704 lei, deși existau promisiuni că suma va fi mai mare.

„Cu privire la pensia minimă, în acest moment, plafonul este acelaşi din anul anterior, aprecierea noastră a fost că în raport cu presiunea pe bugetul pe 2020 cuantumul trebuie să rămână acelaşi, vorbim de 704 lei. Este vorba despre pensiile celor care nu au cotizat în sistemul de pensii şi pentru care statul găseşte, totuşi, îndreptăţit, să acorde o sumă pentru acoperirea, e adevărat, insuficientă pentru nevoile acestor oameni.

Principiul pe care-l aplicăm în ceea ce priveşte sumele prevăzute pentru pensii, aşa cum cunoaşteţi, se axează pe contributivitate. Acesta este principiul corect pe care ne axăm în toate estimările pe care le-am prins în buget şi ne vom ţine de ele. Se fac în acest moment eforturi pentru găsirea unei soluţii la momentul rectificării bugetare, vă puteţi aştepta din partea noastră să venim cu o iniţiativă în Guvern în acest an, nu ignorăm problema, suntem foarte concentraţi pe acest aspect şi în cursul anului viitor vom încerca să identificăm soluţii şi veţi vedea din partea noastră o iniţiativă pe această temă”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *