Anunţ important despre pensii găsit chiar pe site-ul ASF. Autoritatile au ascuns acest lucru de ochii presei

Anunţ uriaş despre pensii găsit chiar pe site-ul unei instituţii importante din România, care nu a anunţat pe nimeni în legătură cu acest eveniment.

ASF a pus pe propriul site un proiect de normă care, printre altele, reglementează felul în care românii vor putea să îşi transfere contribuţiile de la pilonul II, privat, la pilonul I, de stat.

Informaţia privind existenţa în spaţiul public a proiectului a fost dată, iniţial, de Hotnews.

Actul prezintă condiţiile de transfer precum şi formularul ce va trebui completat. Conform calculelor noastre, aproape 6 milioane de oameni vor avea posibilitatea să se mute, în condiţiile în care totalul contributorilor se ridică la circa 7,4 milioane. Ar însemna, practic, sfârşitul sistemului privat de pensii, care ar pierde miliarde de lei anual din scăderea contribuţiilor.

Singura condiţie majoră impusă este ca solicitanţii să aibă cel puţin cinci ani în sistemul privat de pensii. Cererea se va depune la fondul de pensii alocat. Banii strânşi până la momentul cererii vor rămâne în contul clientului până când va ajunge la pensie sau până când legea va permite să fie mutaţi în pensia de stat.

document-2019-02-13-22971453-0-proiect-incetare-plati-pilon

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *