ANUNȚ IMPORNTANT | Ludovic Orban, despre oficierea de slujbe în interiorul bisericilor: „Este prevăzută în planul nostru”

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, la Oradea, că „în viitorul apropiat” s-ar putea relua slujbele religioase în interiorul lăcășelor de cult, cu respectarea unor reguli și cu participarea unui număr limitat de persoane.

„Este prevăzută în planul nostru deschiderea bisericilor pentru oficierea de slujbe în interiorul bisericii. Eu sunt un om credincios, sunt un om care cred cu adevărat că este importantă prezența omului alături de Dumnezeu, crae se petrece în special în biserica și indiferent de religia pe care o are fiecare cetățean, pregătim redeschiderea bisericilor. Cel mai probabil dacă nu există o evoluție foarte negativă a epidemiei se vor putea oficia slujbe în viitorul apropiat”, a declarat Ludovic Orban, fiind întrebat cînd vor fi reluate slujbele religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor.

Premierul a atenționat, însă, că vor fi impuse reguli de distanțare fizică.

„Va depinde în mare măsură de autoreglementarea din partea bisericii privitor la respectarea regulilor. Nu o să vedem jandarmi intrând în interiorul bisericii să stea să verifice, asta e o chestiune de autoreglementare”, a mai spus Orban.

El a susținut că în urma discuțiilor cu reprezentanții cultelor a constatat că ”există clar o atitudine responsabilă” în această privința și că în viitorul apropiat se vor putea relua ceremoniile în interior, cu un număr limitat de persoane.

Penticostalii îi cer președintelui Klaus Iohannis redeschiderea bisericilor. „Redeschiderea lăcașurilor de cult este extrem de necesară pentru bunăstarea spirituală”
Creștinii penticostali i-au transmis, joi, o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, în care îi cer redeschiderea bisericilor, acesta fiind un drept fundamental, prevăzut atât de legile țării cât și de Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.

În scrisoarea semnată de președintele pastor Moise Ardelean și de secretarul general pastor Simion Bumbar, reprezentanții Cultului Creștin Penticostal „Biserica lui Dumnezeu Apostolică” din România spun că bisericile penticostale s-au conformat dispozițiilor legale, au respectat și aplicat măsurile și regulile impuse pentru prevenirea și combaterea coronavirusului, așteptând redeschiderea lăcașurilor de cult.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *