PANDEMIE. ANUNTUL TERIBIL al OMS: “Nu ştim deocamdată unde ne aflăm”

Anunț groaznic al OMS. Nu deţinem controlul asupra acestui virus. Mai grav este faptul că încă nu am scăpat de pericol. Cea care a dat aceste vești cutremurătoare este Maria Van Kerkhove, directoarea programului de combatere a maladiei infecţioase COVID-19 din cadrul OMS.

Maria Van Kerkhove, directoarea programului de combatere a maladiei infecţioase COVID-19 din cadrul OMS, a spus categoric nu deținem încă controlul asupra COVID. Ea a arătat că 3,1 milioane de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 şi 54.000 de decese asociate maladiei COVID-19 au fost raportate în mod oficial săptămâna trecută la nivel mondial. Potrivit acesteia, însă, cifrele reale sunt probabil mult mai mari, scrie agerpres.ro.

„Situaţia se află încă într-o dinamică incredibilă. Iar ea este dinamică, deoarece nu deţinem controlul asupra acestui virus”, a subliniat Maria Van Kerkhove.

Unde anume suntem exact, nu știm
„Încă nu am scăpat de pericol. Ne aflăm chiar la jumătatea acestei pandemii. Însă unde anume mai exact… nu ştim deocamdată, pentru că, sincer, nu folosim instrumentele de care dispunem în prezent pentru a ne apropia de sfârşitul ei”, a adăugat specialista americană.

Citiți și:  CEL MAI IMPORTANT EXPERT SUD-AFRICAN PE CORONAVIRUS: „SCOPUL VACCINURILOR ESTE DE A CONTROLA ȘI UCIDE O MARE PARTE A POPULAȚIEI”

„În anumite oraşe, vedem secţii de terapie intensivă şi spitale saturate, precum şi oameni care mor, în timp ce pe străzi oamenii se comportă ca şi cum pandemia a fost complet învinsă”, a continuat Maria Van Kerkhove. Potrivit acesteia, decesele raportate la nivel mondial au fost înregistrate în cea mai mare parte la persoane care nu erau vaccinate împotriva COVID-19.

Persoanele necvaccinate, în mare pericol
Potrivit datelor transmise de ţările care comunică astfel de informaţii, „ratele de spitalizare şi de deces sunt de departe” cele mai ridicate „în rândul celor care nu au fost vaccinaţi”, a adăugat ea. Maria Van Kerkhove a criticat totodată campaniile de dezinformare şi ideile false care circulă pe internet despre COVID-19.

Citiți și:  Delirul OMS | Simptome șocante la ultima variantă Covid

„Rezultatul este că mulţi oameni continuă să moară. Nu putem să îndulcim această realitate”, a subliniat ea.

Reprezentanta OMS a avertizat că noul coronavirus, deşi va ajunge într-un final să fie ţinut sub control, este un virus a cărui existenţă va fi una de durată.

„Posibilitatea de a eradica virusul sau chiar de a elimina definitiv acest virus la nivel mondial a fost pierdută încă de la început. Ea a fost pierdută pentru că nu am atacat, la nivel mondial, acest virus pe cât de viguros ar fi fost posibil”, a concluzionat specialista americană.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *