Anunț de ULTIMA ORA din România. Volodimir Zelenski, mutare fulger în plin război

Anunț important din România. Potrivit ultimelor informații confirmate chiar și de către liderul PNL Florin Cîțu, Volodimir Zelenski pregătește o mișcare de ultimă oră.

Informația momentului în plin război. Surse parlamentare susțin că există discuţii privind o posibilă intervenţie video a preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în plenul comun al Parlamentului României, pe modelul deja cunoscut, prin care liderul ucrainean a dat mesaje mai multor ţări, despre situaţia războiului din țara pe care o conduce.

Aceeași informație a fost confirmată și de președintele PNL, Florin Cîțu, discuțiile având loc în conducerile celor două Camere. Menționăm că în ultimele săptămâni, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Volodimir Zelenski s-a adresat, Congresului SUA, dar şi în plenul Parlamentului European. Totodată, el s-a adresat Parlamentului Italiei şi Germaniei.

În același timp, Zelenski a apărut pe un ecran uriaş în faţa manifestanţilor.

În cadrul Congresului SUA, președintele Ucrainei a ajuns să fie aplaudat de toți cei prezenți. El a vorbit despre pedeapsa pe care Rusia o merită și totodată a făcut și o propunere către SUA.

Citiți și:  ULTIMA ORĂ Agent FSB arestat după tentativa de asasinare a lui Zelenski

El a precizat că sunt șanse ca viețile să fie salvate, iar astfel de conflicte să nu se mai repete.

Mesajul lui Zelenski pentru SUA
„Ar fi drept dacă s-ar încheia într-o zi, în 24 de ore, dacă răul ar fi pedepsit imediat. Astăzi, lumea nu are astfel de instrumente, războaiele din trecut i-au făcut pe predecesorii noștri să creeze instituții care să ne protejeze de război. Dar ele nu funcționează, avem nevoie de unele noi. Vă propunem să creem o asociație U-24, uniți pentru pace. O uniune a țărilor responsabile care au puterea și conștiința să oprească conflicte imediat, să ofere asistență în 24 de ore dacă e nevoie, chiar și arme și sancțiuni dacă e nevoie.

Dacă o astfel de alianță ar exista azi, am putea să salvăm mii de vieți în multe țări ale lumii, cei care vor pace, care suferă nedreptăți inumane”, spunea Zelenski.

Citiți și:  Mutare șoc făcută de Ucraina: Putin este distrus!

Președintele Ucrainei mai declara că țara pe care o conduce nu se apără doar pe ea, ci apără valorile Europei.

„Astăzi, poporul ucrainean nu apără doar Ucraina, apărăm valorile lumii și Europei în numele viitorului. Acum, am aproape 45 de ani. Astăzi, vârsta mea s-a oprit odată cu inima a peste 100 de copii. Nu văd niciun sens al vieții dacă nu poate opri moartea.

Ca lider al țării mele, îi spune președintelui Biden, sunteți liderul țării dumneavoastră mărețe, vă doresc să fiți și liderul lumii, iar să fii liderul lumii înseamnă să fii liderul păcii”, mai declara președintele Ucrainei în fața Congresului SUA.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *