ECONOMIC

ANUNT DE ULTIMA ORA. SE MARESC PENSIILE

va2

Ministrul Muncii Violeta Alexandru vrea să îi liniștească pe pensionari. Ea a anunțat sâmbătă că va avea loc o creştere a pensiilor şi în 2021, după o evaluare a încasărilor la buget, în funcţie de care Guvernul va decide cu cât vor creşte pensiile în anul următor.

„Primul mesaj către pensionari este că pensiile vor creşte şi anul viitor şi în anii viitori. Creşterile pe care le vom face vor fi fundamente pe calcule care arată seriozitatea cu care abordează Guvernul această problemă”, a anunțat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii nu a putut preciza cu ce procent vor creşte pensiile deoarece nu este în măsură să spună care este situaţia încasărilor la buget.

„În momentul în care Ministerul Finanţelor are o evaluare asupra încasărilor la buget se va vedea foarte bine ce posibilităţi dispune bugetul pentru a susţine un anumit cuantum de mărire anul viitor.

Ne preocupă acest subiect. Nu este doar o declaraţie politică, ci este o realitate, având în vedere confirmarea pe care tocmai am făcut-o prin creşterea de 14 la sută din acest an în care situaţia economică a fost bine cunoscută”, a explicat Violeta Alexandru.

„PSD a făcut o mărire în legea pensiilor, dar în realitate nu a pus-o în practică”, a spus ministrul Muncii.
Ea a criticat PSD deoarece a adoptat în Parlament legea prin care au fost mărite pensiile cu 40 la sută, însă nu a pus majorarea în practică.

„Faptul că PNL a mărit în acest an arată că cei care sunt serioşi sunt liberalii.

PSD a făcut o mărire în lege a pensiilor, dar în realitate nu a pus-o în practică, când situaţie economică a României era incomparabilă cu cea de astăzi.

Creşterea pensiilor trebuie să fie o decizie bine fundamentată pentru că, odată făcut acest lucru şi se pune în practică, nu mai poţi reveni asupra ei. Nu te joci cu pensiile oamenilor”, a mai spus ministrul ea.

Violeta Alexandru este optimistă în privința revenii economiei
„Toţi vedem ce se întâmplă în economia României. Lucrurile dau semne de îmbunătăţire. Dacă mă uit în REVISAL la numărul angajaţilor activi, văd o revenire şi nu poate decât să-mi dea o mare speranţă şi cumva o răsplată pentru toată această muncă din acest an.

Sunt cu peste 7.000 de angajaţi activi mai mulţi în octombrie faţă de septembrie. Este o rază de speranţă şi o încurajare (…) Sigur că trebuie să facem eforturi în continuare. Nu vă spun asta ca o scuză. Poate este realmente cel mai greu an pe care un Guvern l-a avut de gestionat şi ne străduim să ţinem lucrurile în echilibru şi, în acelaţi timp, să facem măriri de bun simţ şi justificate faţă de nevoile oamenilor”, a mai explicat ministrul Muncii.

Oamenii pot ieşi la pensie cu doi ani mai devreme în unele localităţi poluate din România. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

„Nu vor pierde nimic. S-a schimbat, într-adevăr, perioada stagiului de cotizare pentru cei care lucrează în condiţii deosebite”, a afirmat Violeta Alexandru, referitor la legea care le permite românilor din anumite localităţi să iasă la pensie mai devreme.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.