ANUNT de ULTIMA ORA: Se MAJOREAZA punctul de pensie în 2022!

Veste uriaşă pentru 5 milioane de români! Punctul de pensie urmează să se majoreze chiar în acest an, afirmă surse din cadrul Ministerului Muncii. Cu cât ar urma să crească acesta şi când este prognozată mărirea?

Veşti bune pentru pensionarii din România!

Ministerul Muncii analizează majorarea pensiilor în 2022! Cu cât ar putea creşte punctul de pensie?
Statul român lucrează deja la variantele privind majorarea pensiilor în acest an. Mai precis, specialiştii din cadrul Ministerului Muncii efectuează simulări pe mai multe variante ce privesc creşterea pensiilor în 2022.

Surse din cadrul Ministerului Muncii au precizat că variantele luate în calcul, la acest moment, sunt o majorare a punctului de pensie cu 5%, cu 8% sau cu 10%, notează profit.ro.

O eventuală majorare a pensiilor ar putea avea loc în România după rectificarea bugetară din toamnă, posibil în luna septembrie.

Ar fi o soluţie bună pentru a pune o presiune cât mai mică pe bugetul anului în curs, având în vedere că ar influenţa cheltuielile penru 2022 doar pe ultimele luni, mai scrie sursa citată.

Reamintim că punctul de pensie a mai crescut în România la începutul lui 2022, de la 1.442 lei la 1.586 lei. Totodată, pensia minimă a fost şi ea majorată cu 25%.

Marcel Ciolacu şi Klaus Iohannis, mesaj la unison: Este evident că pensiile trebuie să crească în România
Despre subiectul majorării pensiilor au vorbit recent Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, dar şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

„Ca să ieșim din această logică, România nu este singulară în ceea ce se întâmplă acum în lume, şi mai ales în UE. Am văzut şi în Germania, s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuţia.

Este normal să se mărească pensiile pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari, şi nu este o pomană, este un drept al dânşilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată”, a afirmat, marţi, Marcel Ciolacu.

Cu doar câteva ore înainte, preşedintele Iohannis sublinia şi el că, în contextul creșterii prețurilor, este nevoie să crească atât pensiile, cât și salariile din România, adăugând că pensionarii nu trebuie să plătească singuri pentru creșterea prețurilor și trebuie ajutați să facă față.

„În condițiile în care avem inflație, avem prețuri în creștere peste tot este evident că și pensiile trebuie să crească pentru a da șansa pensionarilor să-și permită un minim necesar. Așa cum cresc salariile atunci când avem creșteri de prețuri, așa trebuie să crească și pensiile.

Este imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit numai de pensionari. Pensionarii nu au nicio posibilitate să își suplimenteze veniturile la fel ca un om aflat în deplinătatea forțelor.

Un om activ își poate schimba job-ul, poate munci suplimentar, dar un pensionar se bazează doar pe ceea ce primește”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *