Anunț de ultimă oră pentru cei care s-au vaccinat! Este rasturnare de situatie

Pe măsură ce varianta Omicron, mult mai contagioasă, se răspândește rapid în toată lumea, experții trag un semnal de alarmă. Un cunoscut medic din SUA susține că este de așteptat ca America să înregistreze mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la persoanele complet vaccinate. Practic, susține expertul, acest lucru va face parte din „noua normalitate”.

Medicul Vin Gupta de la Universitatea din Washington a declarat că „este de așteptat că infectările vor crește” în perioada care urmează, atât la persoanele vaccinate, cât și la persoanele nevaccinate, dar cei vaccinați vor fi protejați împotriva formelor severe ale bolii, potrivit People.

„Aceasta va fi noua noastră normalitate”
„Trebuie să ne familiarizăm cu oamenii complet vaccinați care vor fi testați pozitiv. Aceasta va fi noua noastră normalitate”, a spus Gupta. El a adăugat că oamenii ”nu ar trebui să-și facă griji pentru asta, deoarece scopul vaccinurilor nu este de a preveni un test pozitiv sau un virus respirator precum Omicron, ci de a te ține departe de spital și exact asta fac”.

Vaccinurile fac exact ceea ce trebuie pentru virusurile respiratorii
Gupta a explicat că, în cazul virusurilor respiratorii, precum COVID-19 sau gripa, nu se pot preveni complet infecțiile, dar vaccinurile le împiedică să se ajungă la forma severă a bolii, la spitalizare sau deces.

„Cu virusurile respiratorii, nu putem preveni un test pozitiv sau simptome ușoare”, a spus medicul. „Vaccinurile fac exact ceea ce ar trebui pentru virusurile respiratorii: țin oamenii departe de spital și acesta este un succes”, a subliniat Gupta.

10.000 de decese săptămânal, până la începutul lunii martie
Pentru cei nevaccinați însă, următoarele câteva luni ar putea fi îngrozitoare, pe măsură ce Omicron se răspândește, a avertizat Gupta. Acesta a declarat că ”este de așteptat ca în SUA să se înregistreze 10.000 de decese săptămânal, până la începutul lunii martie”.

Estimările lui Gupta reflectă ceea ce afirmă Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) . Experții CDC au anticipat că varianta Omicron ar putea duce la o creștere masivă a cazurilor de COVID-19 până în ianuarie.

Cazuri de contaminare cu varianta Omicron au fost identificate în cel puţin 15 state americane. Washingtonul a interzis deja intrarea pe teritoriul american al persoanelor provenind din opt ţări din Africa australă.

Toţi adulţii străini care intră în SUA trebuie să fie vaccinaţi dar şi testaţi negativ cu trei zile înainte de a se urca în avion. Americanii care se întorc din străinătate trebuie de asemenea să fie testaţi, cu trei zile sau o zi înainte de plecare, în funcţie de statutul lor vaccinal. Guvernul american intenţionează să reducă acest termen la o singură zi pentru toţi.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *