Anunț de ULTIMA ORA pentru absolut toată România: “Este un moment să ne reconsiderăm modul de a face cumpărături”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, consideră că este un moment prielnic pentru a ne schimba obiceiul de a merge zilnic, de mai multe ori la magazin, pentru a cumpăra câte puțin. Aceasta a explicat de ce au fost instituite restricțiile în Capitală, punctând faptul că aglomerația și „mobilitatea excesivă a oamenilor” este un motiv de îngrijorare pentru autorități.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan afirmă că „aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor” provoacă îngrijorare în rândul autorităţilor şi face apel la populaţie să respecte măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

„Cred că este un moment în care să ne şi schimbăm acest mod de a merge zilnic de mai multe ori la magazin să cumpărăm câte puţin, pentru că nu cred că este favorabil pentru niciunul dintre noi, din niciun punct de vedere”, afirmă medicul.

Ne sperie aglomerația și mobilitatea excesivă
Andreea Moldovan consideră că este un bun moment de a ne schimba modul de a face cumpărături, având în vedere că în alte state, chiar în contextul în care nu ar exista pandemia, magazinele se închid la ora șapte.

„Cred că este un moment, pentru noi toţi, să ne reconsiderăm modul de a face cumpărături, pentru că dacă ne gândim la alte ţări, magazinele se închid în mod obişnuit, fără pandemie, la ora şapte. (…) Cred că este un moment în care să ne şi schimbăm acest mod de a merge zilnic de mai multe ori la magazin să cumpărăm câte puţin, pentru că nu cred că este favorabil pentru niciunul dintre noi, din niciun punct de vedere. Ce ne sperie este aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor”, a declarat Andreea Moldovan pentru Digi 24, după cum transmite news.ro.

Secretarul de stat face apel la respectarea regulilor
Aceasta a explicat că prin restricţionarea circulaţiei după anumite ore autorităţile încearcă să reducă mobilitatea excesivă sau formarea de aglomerări în spaţii mici unde transmiterea COVID-19 se poate face uşor.

„Rog încă să mai avem răbdare, să respectăm aceste reguli, pentru că cu cât le vom respecta acu mai ferm şi mai strict fiecare dintre noi, cu atât vom scurta acest interval de restricţii şi ne vom îndrepta spre acel moment în care să ajungem la acea libertate pe care ne-o dorim”, a adăugat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

Aceasta a explicat că măsura reducerii programului de funcţionare al magazinelor are rolul de a da timp şi angajaţilor acestora să îşi încheie programul şi să ajungă acasă înainte de ora 20:00, în localităţile cu indici ridicaţi de infectare.

Sursa:capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!