Anunt de ULTIMA ORA legat de deschiderea scolilor. Este scandal FARA PRECEDENT

Decizia privind reluarea cursurilor cu prezenţă fizică doar în baza numărului salariaţilor vaccinaţi anti-COVID a fost analizată recent de sindicatele din Educaţie. Astfel, acestea consideră că grădiniţele, şcolile şi liceele ar putea deveni focare de infecţie.

Sindicatele din Educaţie critică deschiderea școlilor în funcție de vaccinare: Este abuzivă
În acest context, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au transmis în cadrul unui comunicat că, nici până la ora actuală, „ nu avem reglementată testarea gratuită, la nivelul cabinetelor şcolare”.

„Putem să înţelegem importanţa predării faţă în faţă şi chiar am susţinut-o de fiecare dată. Totuşi, în situaţia actuală, în condiţiile în care 70% dintre elevi şi 34% dintre angajaţi nu sunt vaccinaţi, în condiţiile în care nu avem teste pentru depistarea COVID-19 în unităţile de învăţământ, considerăm că soluţia prezentată de către Ministerul Educaţiei este una greşită. Riscăm ca trendul descendent din ultimele 10 zile să fie anulat de creşterea alarmantă a îmbolnăvirilor.

De asemenea, nici până la ora actuală, nu avem reglementată testarea gratuită, la nivelul cabinetelor şcolare (sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB), a salariaţilor din unităţile de învăţământ (ne referim la întregul personal)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Noile reglementări provoacă o discriminare majora, spun sindicaliştii
Sindicaliştii susţin că noile reglementări provoacă o discriminare majoră între angajaţii din învăţământ şi restul societăţii.

„Unităţile de învăţământ sunt singurele care au obligaţia să prezinte săptămânal numărul de vaccinaţi, în condiţiile în care nicio altă instituţie nu are afişată pe site-ul propriu rata de vaccinare. Asemenea măsură de afişare pe site-ul unităţilor de învăţământ a ratei de vaccinare a salariaţilor este abuzivă, în condiţiile în care se cer salariaţilor date cu caracter medical, fără a exista temeiul legal al solicitării acestor date, un consimţământ informat şi valabil exprimat al salariaţilor şi nici informarea acestora conform regulilor GDPR”, sunt de părerere liderii de sindicat.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *