ANUNT DE ULTIMA ORA FACUT DE NEMERNICUL VICTOR PONTA: „Facem o nationalizare”. Multi romani se vor enerva la culme

(idiotul) Ponta: „Percepţia că Guvernul susţine proiectul Roşia Montană e corectă”

Unul din primele motive care l-au determinat pe Victor Ponta să se declare împotriva exploatării de la Roşia Montană, înainte de a cunoaşte proiectul, a fost legat de faptul că ideea era susţinută de preşedintele Traian Băsescu. „Eu am fost împotriva proiectului, înainte să îl cunosc, pentru că era susţinut de Traian Băsescu. Am spus că dacă îl susţine Traian Băsescu sigur e rău”, a relatat Ponta invitat la Antena 3, arătând că al doilea motiv a fost promisiunea de a vota împotrivă făcută mai multor europarlamentari între care şi soţia sa, Daciana Sârbu.

Ponta a admis, totodată, că „percepţia că Guvernul susţine proiectul e corectă” şi a susţinut că tehnologia exploatării prin cianuri „este perfect compatibilă cu ce se întâmplă în Europa”. „Nu poţi să ignori demonstraţiile, dar nici să iei decizii pe baza demonstraţiilor”, este de părere premierul.

Indirect, Ponta a avut un mesaj şi pentru Piaţa Universităţii: „Bun,occupy. Şi după? Am o mare teamă că semnalul va fi că în România nu se poate face nimic. Nu există altă tehnologie decât cea cu cianuri acum. Noi respingând exploatarea facem o naţionalizare. Naţionalizăm resursele. E nevoie de 1,9 miliarde pentru exploatare pe care noi nu îi avem.Nu vreau să cădem în panta să-i dăm pe străini afară din România. Eu cred că ei fac foarte bine. Trăim într-o lume deschisă”, a spus Ponta.

În susţinerea proiectului, premierul a pus la socoteală şi cheltuielile pentru situl arheologic. „Pentru galeriile romane ne trebuie aproape 150 de milioane de euro, deocamdată nu-i avem. De aceea ministrul Culturii era aşa de încântat că cineva investeşte 50 de milioane acolo”, crede el.

Mai mult, Ponta a insistat şi asupra faptului că nu ar exista impedimente pentru un aviz de mediu, în ciuda opiniei contrare a protestatarilor. „Noi ar trebui conform legilor actuale să dăm avizul de mediu şi să înceapă exploatarea. Pe legile actuale, eu ar trebui să dau aviz, lucru pe care trebuia să îl facă şi alte guverne. Este deja un peisaj selenar acolo. Ceea ce am cerut e o garanţie de patru ori mai mare pentru orice accident de mediu. (…) Vreau să luăm deciziile după ce punem toate lucrurile pe masă şi România să aibă în continuare viitor, nu vreau să fie o ţară săracă”, a adăugat Ponta.

Sursa: Gandul.info

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.