Anunț de ultimă oră despre facturile populației la încălzire

Căldura ar putea fi mai scumpă pentru bucureșteni, cu 10%. Compania ELCEN, cea care încălzește apa în termocentrale, a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei o majorare a prețului de producție cu acest procent.

ELCEN a explicat acest lucru prin recenta creștere a prețului gazelor. Totuși, decizia finală a creșterii prețului către utilizatorul final aparține Primăriei Capitalei, care poate decide dacă acoperă această diferență prin subvenția pe care deja o oferă populației.

„Preţul gazului a crescut, deci în consecinţă se actualizează preţul gigacaloriei. Am solicitat ANRE actualizarea acestui preţ şi, în momentul în care vom avea aprobat acest tarif de la Autoritate, e opţiunea Primăriei Municipiului Bucureşti de a acoperi subvenţia. Noi estimăm o creştere a preţului gigacaloriei undeva în jur 10%. Dacă ANRE aprobă actualizarea, tariful gigacaloriei ar putea creşte chiar şi din această lună. Preţul gigacaloriei este compus din preţul de producere, preţul de tarif şi preţul de distribuţie. Eu vorbesc despre preţul de producere al Elcen, nu de preţul gigacaloriei care ajunge la populaţie. Preţul de producere la Elcen are mai multe categorii. În prezent, preţul pe gigacalorie care pleacă de la Elcen e undeva la 180 de lei, la care se adaugă preţ de transport şi distribuţie şi se ajunge la preţul final, de 360 – 370 de lei. Din acest preţ, Primăria Municipiului Bucureşti acoperă, prin subvenţie, un anumit procent”, a spus Claudiu Creţu, administratorul special ELCEN, potrivit hotnews.ro.

Citiți și:  Alegeri locale in Romania. Basescu sterge pe jos cu Firea. Acuzatii GRELE si dezvaluiri fara precedent

Administratorul judiciar al ELCEN a anunţat că s-a demarat reorganizarea celui mai mare producător de energie termică din România, pe 22 octombrie. Judecătorul sindic a confirmat planul, cu o zi înainte. Elcen se află în reorganizare judiciară.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile