Anunț de ultimă oră despre certificatul verde. S-a aflat care este PLANUL Guvernului (SURSE)

Vești de ultimă oră pentru români. Noul Guvern își dorește să introducă obligativitatea certificatului verde la locul de muncă chiar înainte ca un nou val al pandemiei de coronavirus să înceapă. Ce plan are, de fapt, Executivul?

Informație de ultimă oră pentru toți angajații din România. Certificatul verde ar putea deveni în curând obligatoriu la locul de muncă. Surse politice au declara pentru news.ro că noul Guvern are în plan reglementarea legislativă prin care este introdusă obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Totodat, aceleași surse mai spun că Executivul își dorește ca această măsură să poată fi aplicată până la venirea valului cinci al pandemiei. Mai exact, sursele menționate anterior spun că în discuţiile pe care premierului Nicolae Ciucă le-a avut sâmbătă cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a fost abordată tema indicatorilor de boală care trebuie luaţi în calcul, precum şi cât timp va fi valabil.

Acest lucru a fost confirmat și de premierul Nicolae Ciucă parțial. Șeful Guvernului declara marți că a purtat o serie de discuţii cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, la finalul săptămânii trecute, şi despre certificatul verde şi a convenit cu acesta nişte soluţii prin care certificatul verde la locul de muncă să fie reintrodus în dezbatere parlamentar, apoi aprobat de Camera Deputaţilor, promulgat şi ulterior pus în aplicare. Pe de altă parte, noul premier nu a oferit un orizont de timp pentru acest lucru.

Ce spunea premierul Nicolae Ciucă despre certificatul verde
La acel moment, Ciucă a mai fost întrebat dacă ia în calcul ca persoanele care au anticorpi, dar nu au fost luate în evidenţă de DSP să poată avea certicatul verde. În acest context, premierul ap recizat că de certificatul verde vor beneficia inclusiv persoanele trecute prin boală, fără a vorbi clar despre cei care nu au fost luați în evidență.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia şi persoanele care au trecut prin boală”, a adăugat el.

Întrebat dacă va fi introdusă propunerea lui Alexandru Rafila ca certificatul verde să fie eliberat şi pentru persoanele care au făcut prima doză de vaccin, la un interval de 10 zile, şeful Guvernului a spus că acest detaliu nu a fost discutat, iar soluțiile urmează să fie găsite după ce se va discuta și cu specialiștii din domeniul sanitar.

„Nu am discutat acest detaliu cu ministrul Alexandru Rafila sâmbătă, urmând ca împreună cu ceilalţi specialişti să poată să vină cu o propunere concretă în cuprinsul proiectului de lege care va fi supus dezbaterii Camerei Deputaţilor şi atunci vom vedea despre ce soluţii concrete este vorba”, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *