fbpx
GENERAL

Anunt de ultima ora de la meteorologi. Cum va fi vremea saptamana asta

alerta meteo dobrogea sub cod galben de vant puternic la constanta vremea se raceste si vin ploile 158047

România este sub cod galben de ploi torenţiale, furtuni şi grindină. Valea Prahovei a fost complet paralizată, după ce o rupere de nori a adus de pe munte aluviuni care au acoperit Drumul Naţional 1. De la Sinaia, şoferii au fost deviaţi zeci de kilometri, prin Târgovişte. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii au vești proaste.

Potrivit ANM; ne aşteaptă o săptămână cu grindină şi ploi. Totul începe din noaptea de duminică spre luni, care va fi furtunoasă, spun meteorologii.

Oana Păduraru, meteorolog: “Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial şi se vor cumula cantităţi de apă de peste 25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse chiar 50, 60 de litri pe metrul pătrat.”

Luni dimineaţă, codul galben se va muta în cealaltă parte a ţării, mai exact în zona de sud-est şi în centru. Avertizarea meteorologilor va expira abia marţi seara, la ora 23. Însă vremea va fi instabilă toată săptămâna.

Deşi calendaristic suntem aproape de sfârşitul lui Cuptor, în termometre trăim cel mai friguros iulie din ultimii 30 de ani: vor fi cel mult 29 de grade săptămâna viitoare.

Oana Păduraru, meteorolog: “Luna iulie ar fi trebuit să fie ceva mai stabilă, să fie mai mult valori ridicate de temperatură, chiar caniculare de peste 35 de grade şi mai puţine ploi.”

Luna August ar urma să fie ceva mai stabilă decât Iulie, spun meteorologii.

În acest weekend însă, duminică, în mai multe oraşe din ţară, apele au inundat curţi, şosele şi maşini. Ploile au inundat şi oraşul Giurgiu. În unele zone, apa a depăşit jumătate de metru. Mai mulţi şoferi n-au mai putut înainta.

Cu gheaţă a plouat şi în Reşiţa, unde mai mulţi oameni au fost surprinşi de furtuna izbucnită din senin. Aici, sistemul de canalizare a refulat, iar bulevardele s-au umplut de apă.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.