Anunt de ULTIMA ORA de la Guvern: Incepand de mâine, 20 mai, NOI RESTRICTII vor fi ridicate!

Veste extrem de importantă pentru mii de români. Se întâmplă chiar de maine, 20 mai. Noi restricţii vor fi ridicate. Anunţul momentului a venit chiar acum de la Guvern. Se deschid sălile de sport şi stadioanele.

Cea mai bună veste pentru sute de mii de români. De mâine, 20 mai, se deschid sălile de sport, dar şi stadioanele. Pentru început, la o capacitate redusă, de doar 25%.

Se deschid sălile de sport şi stadioanele
Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului a anunțat miercuri cele mai noi măsuri ce vor intra în vigoare de joi. Este vorba despre accesul spectatorilor în arenele de sport, la competițiile în aer liber și la cele din interior. Novak a adus noi precizări și în legătură cu testarea sportivilor.

„Sportul nu există fără suporteri. Aceștia așteaptă de un an și jumătate așteaptă un semn, o nouă șansă de a intra din nou pe stadioane, să se afle alături de echipele lor, să le susțină.

Aceste echipe au pierdut foarte mult financiar, din cauza acestei pandemii. Astăzi dăm o veste extraordinară. Stadioanele vor putea fi ocupate în procent de 25%, fără demersuri birocratice.”, a spus Eduard Novak, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Guvernul dă ordin
El a susținut că miercuri seara va fi publicat un ordin de Guvern care reglementează noile condiții de acces la competițiile sportive.

Astfel, începând de joi, la toate competițiile desfășurare în aer liber vor putea participa spectatori, în limita a 25% din capacitatea arenelor sau a stadioanelor, fără a mai fi necesare demersuri birocratice suplimentare.

S-a eliminat obligativitatea adresării de cereri către Ministerul Tineretului și Sportului, care să trimită apoi mai departe către Ministerul Sănătății, pentru ca la final să se obțină și aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Organizatorii vor avea în continuare obligația de a păstra aplicarea măsurilor epidemiologice specifice.

Reglementarea referitoare la acceptarea pe stadioane a spectatorilor în limita a 25% din capacitate este valabilă și în cazul competițiilor desfășurate în interior, cu diferența că organizatorii sunt nevoiți să adreseze o cerere către MTS, care va face demersurile necesare obținerii aprobărilor, în aproximativ 10 zile.

Cum se poate intra pe stadioane?
Eduard Novak a declarat că are certitudinea că „cu siguranță în perioada următoare se va reuși deblocarea și a acestei situații. „Se va permite accesul pe stadioane sau la alte competiții sportive în aer liber doar acelor spectatorii care au fost vaccinați cu cel puțin 10 zile înainte cu ambele doze, care dețin un test RT-PCR efectuat cu maxim 72 de ore în urmă sau unul rapid antigen, cu maxim 24 de ore în urmă.

O altă nouă reglementare foarte importantă pentru cluburile care participă cu sportivi în competiții este eliminarea obligativității testării pentru acei sportivi care au fost vaccinați cu ambele doze, în acest fel cluburile sportive fiind degrevate de povara financiară generată de costul testărilor.

Sursa: capital.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație