Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Când ar putea veni CUTREMURUL cel MARE

După seismul care a zdruncinat România în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, toți românii au pe buze o singură întrebare: Când ar putea fi un cutremur cu magnitudine mai mare. Mircea Radulian a răspuns la această întrebare.

Mircea Radulian, director ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat pentru Știrile Pro TV că, din punct de vedere statistic, România trebuie să se aştepte ”oricând” de acum încolo la un seism mare.

Radulian subliniază faptul că ultimul ”cutremur mare” produs în România, cu o magnitudine de peste 7, a fost în anul 1986 – ceea ce înseamnă, în opinia sa, că ”deja suntem în situaţia în care ar putea apărea şi cutremur de peste 7”, chiar dacă astăzi am avut parte de un seism cu magnitudinea de 5,8.

”Dacă ne referim la cutremurele mari, de peste 7, acum deja ultimul cutremur de peste 7 a fost în 1986, deci acum vreo 28 … cam aşa de ani.

Deci statistic ce se întâmplă: şi acum poate să vină un cutremur mare. Nu neapărat legat de cutremurul ăsta de azi, de 5,8, dar în pespectivă putem să ne aşteptăm şi la un cutremur mare.

Adică peste 7, da. Numai că, într-adevăr, ele sunt mai puţin frecvente decât cele de mică intensitate. Însă deja suntem în situaţia în care ar putea apărea şi cutremure de peste 7.

Regimul seismic, ca să fiu cinstit, nu pare să indice acest lucru, adică, totuşi, activitatea nu este deosebită din acest punct de vedere, dar din păcate de multe ori cutremurele mari pot să apară şi pe un fond de activitate destul de normală, fără să aibă nişte precursori sau nişte anomalii care să spună uite se întâmplă ceva acolo în Vrancea.” – a declarat Mircea Radulian, director INFP, pentru Știrile Pro TV.

VEZI SI: Postarea care a INGROZIT ROMANIA. Iata cine a anunțat cutremurul de azi-noapte inca din luna August

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.