ANUNT de ULTIMA ORA al Ministrului de Interne in legatura cu SEBASTIAN GHITA

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, duminică, că instituţia continuă căutarea fostului deputat Sebastian Ghiţă, în ceea ce priveşte posibilitatea părăsirii teritoriul ţării ministrul precizând că nu are atribuţii în a solicita astfel de date.

„Nu am renunţat la demersurile pentru căutarea şi localizarea lui Sebastian Ghiţă. Vom aloca resurse pentru găsirea lui”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Întrebată dacă poliţiştii au confirmări privind părăsirea ţării de către fostul deputat, Dan a spus că „nu este atributul ministrului de interne să ceară astfel de date”.

Sebastian Ghiţă ar fi fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Potrivit surselor citate, poliţiştii care îl supravegheau ar fi spus că acesta conducea cu peste 200 km/h şi că un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina în care se afla Sebastian Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme. Pe de altă parte, surse apropiate anchetei spun că nu se punea problema urmăririi în trafic, de organele de cercetare penală fiind solicitate interceptarea acestuia şi monitorizarea în puncte fixe. Mai mult, ultimul loc în care a fost văzut Sebastian Ghiţă a fost evenimentul SRI.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Pe numele lui Sebastian Ghiţă a fost emis un mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat măsura controlului judiciar, fiind dat în urmărire naţională şi internaţională. După dispariţie procurorii au deschis un nou dosar în care fostul deputat este cercetat pentru intervenţia pentru atribuirea unor contracte IT cu statul, fiind emis un mandat de arestare în lipsă şi în această cauză.

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Ghiţă ar fi fost localizat în Serbia, însă acestea au fost infirmate de procurori. (sursa)

VEZI SI: „MANEVRE SUSCPECTE”- Unde au disparut sutele de milioane făcute de Ghiță din contractele cu statul? Dezvăluiri INCENDIARE!

Citiți și:  Încornoratul Dragnea a inlocuit-o deja pe Irina Tanase? „... împreună cu minunata noastră ...”

VEZI SI: SOC pentru PONTA:ÎNGROPAT de martori sub acoperire în Dosarul Ghiță

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.