Anunţ de ultim moment. Războiul SUA-China, la un nou nivel!

Războiul economic dintre Statele Unite ale Americii şi China ajunge la un alt nivel. Măsurile impuse de Donald Trump continuă să-şi facă simţită prezenţa. Apel disperat din partea unei companii uriaşe!

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a depus o plângere împotriva Departamentului Apărării din Statele Unite şi a Trezoreriei americane. Firma doreşte să fie exclusă de pe lista oficială, elaborată de autorităţile de la Washington, care conţine companii care ar avea legătură cu armata chineză, scrie Reuters.

Măsură ilegală şi neconstituţională, se plânge compania chineză
În luna decembrie a anului trecut, administraţia condusă de Donald Trump a trecut Xiaomi şi alte opt companii pe această listă neagră. În urma deciziei, investitorii din Statele Unite trebuie să-şi vândă activele deţinute la aceste firme până la un termen limită.

Xiaomi afirmă în plângerea sa că măsura este “ilegală şi neconstituţională”, dar şi faptul că această companie nu este controlată de armata Chinei. Documentul este adresat lui Lloyd Austin, secretarul Apărării, şi Janet Yellen, secretarul Trezoreriei din SUA.

Dacă restricţiile privitoare la investiţii ar intra în vigoare aşa cum este programat, pe 15 martie, asta va duce la “daune imediate şi ireparabile” asupra companiei, menţionează reprezentanţii Xiaomi.

Sursa: capital.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *