Anunț de ULTIM MOMENT al Guvernului. EURO va fi ADOPTAT! „Ne ASUMĂM!”

În ședința de astăzi a Guvernului se va adopta „Planul național de adoptare a monedei euro”, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Actul urmează să fie asumat politic și trimis, apoi, Comisiei Europene.

„Ne asumăm obiectivul de aderare a României la zona euro pentru anul 2024”, a declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit acestui document, România își ia angajamentul să adopte moneda euro în anul 2024.

Anunțul lui Dăncilă e surprinzător în contextul în care fostul premier al României, Sorin Grindeanu, declarase că trecerea la moneda euro va fi posibilă numai după ce veniturile obţinute de români vor fi aproape de cele ale cetăţenilor din alte state membre ale Uniunii Europene.

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

„Să ne asigurăm că această convergenţă monetară se face în paralel şi cu convergenţa veniturilor. Trecerea la euro se poate face numai după ce, credem noi, şi veniturile românilor vor fi aproape de cele din alte state membre ale Uniunii Europene”, declarase Grindeanu la reuniunea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro, organizată la Palatul Victoria. Grindeanu avertizase că Europa traversează o perioadă cu numeroase dezbateri privind viitorul construcţiei europene.

Ideea lui Grindeanu fusese adoptată și de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, prin vocea consilierului. „România a renunţat de aproximativ un an la o ţintă concretă de adoptare a monedei europene. Comitetul pentru adoptarea monedei europene a fost organizat în cadrul Băncii Naţionale. Aici s-au făcut analize cu privire la experienţele celorlalte ţări după adoptarea monedei europene pentru a se analiza oportunitatea României. În cadrul acestui comitet au fost cooptaţi şi reprezentanţi ai ministerului de Finanţe şi ai ministerului de Externe. Acest comitet s-a mutat la guvern. Este un pas înainte că Executivul şi-a asumat politic adoptarea monedei europene”, a declarant la vremea respective, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.