Anunt de la ANAF: INCEPE „NEBUNIA”! Nicio firmă nu va scăpa de controlul inspectorilor Antifraudă

Nicio firmă nu va scăpa de controlul inspectorilor Antifraudă!

“Toate firmele care comercializează produse sau prestează servicii direct către populaţie au obligaţia de a fiscaliza încasările prin intermediul casei de marcat electronice fiscale şi de a se dota cu noile aparate de marcat prevăzute de cadrul normativ.”, anunţă ANAF.

Ce se va controla?

Mulţi agenţi economici nu ştiu ce trebuie să facă şi cum va decurge controlul, ce vor avea inspectorii dreptul să solicite privind noile case de marcat electronice.

“Pentru verificarea modului în care se respectă obligaţia legală de dotare cu noile case marcat cu jurnal electronic, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, vor avea o abordare de tip preventiv, stimulativ, nu de sancţionare a operatorului economic de la prima abatere. Inspectorii antifraudă fiscală vor analiza situaţia fiecărui contribuabil, iar dacă acesta nu s-a dotat cu aparate de marcat cu jurnal electronic, vor aplica avertismentul şi vor stabili un termen de dotare de maximum 90 de zile, în funcţie de constatări.”

Conform Legii prevenirii, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data expirării termenului de dotare stabilit prin planul de remediere, controlul va fi reluat, iar dacă se constată încălcarea obligaţiilor legale, se vor aplica sancţiunile prevazute de OUG nr. 28/1999.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *