Anunt BOMBA de la Nelu Tataru: Revine starea de urgenta?


Nelu Tătaru a anunțat că măsurile de relaxare ar putea fi blocate dacă oamenii nu respectă ordinele de distanțare socială și numărul cazurilor va crește în continuare, ajungând astfel la o creștere exponențială, ci nu doar progresivă.

„Sunt creșteri asumate câtă vreme nu depășim o creștere progresivă și trecem la o creștere exponențială. Avem 321 de cazuri, în contextul în care 2 zile am avut între 200 și 250. Este o transmitere comunitară accentuată, dar o punem și pe seama celor 3 măsuri de relaxare și pe weekendurile prelungite”, a spus ministrul.

Nelu Tătaru recomandă în continuare păstrarea distanțării, a regulilor de igienă, purtarea măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport și evitarea zonelor aglomerate.

Citiți și:  ALERTA Tătaru, decizie RADICALA în plină pandemie de COVID!

„Nerespectarea acestor reguli poate duce la o transformare a creșterii progresive într-o creștere exponențială și atunci avem și o transmitere comunitară accentuată care va duce la un moment dat, dacă nu respectăm aceste reguli, la niște restricții. Progresiv mergem spre relaxare cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și vedem că acele reguli de protecție sau de precauție nu sunt aplicate”, a spus Nelu Tătaru.

„Transmiterea comunitară accentuată devine îngrijorătoare când de la o zi la alta avem un număr crescândnd exponențial de cazuri care vor sufoca unitățile de primiri urgențe sau terapie intensivă.

Nerespectarea regulilor duce la cazuri în general care sunt în grupele de risc, în continuare avem focare în instituțiile în care sunt instituționalizate sau cazate persoane vârstince sau cu afecțiuni neuropsihice , în spitale și acestea sunt cele pe care ne chinuim să le asanăm”, a mai explicat el.

Citiți și:  BREAKING NEWS COVID-19. Nelu Tătaru anunță NOILE prevederi: Ce se intampla cu ASIMPTOMATICII

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut din nou, comparativ cu ziua precedentă. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 321 noi cazuri de îmbolnăvire, în timp ce ieri au fost raportate 214 de cazuri. Bilanțul total al cazurilor pozitive a ajuns la 24.826 în România, scrie Antena3.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

489 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile