“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Anul 2024 aduce cea mai amplă participare electorală din istorie: 2 miliarde de alegători în era deep fake generată de AI

2024 este cel mai mare an electoral din istorie 2 miliarde de oameni se vor duce la vot in epoca deep fake generat de ai 1

În 2024, țări ca Regatul Unit, Statele Unite și India, cea mai populată națiune din lume, se pregătesc pentru alegeri, marcând un moment crucial într-o eră în care puternicele instrumente generative de inteligență artificială, precum ChatGPT și Midjourney, devin din ce în ce mai populare.

Peste două miliarde de oameni din 50 de țări ar putea merge la vot în 2024, un nivel record de participare la alegeri. Regatul Unit va organiza alegeri generale, SUA se pregătesc pentru alegeri prezidențiale în noiembrie, iar India, cea mai populată țară din lume, se va exprima în ceea ce privește următorul prim-ministru.

Aceasta va fi prima dată când unele dintre cele mai mari democrații ale lumii vor organiza alegeri naționale de când instrumentele AI generative, inclusiv ChatGPT și Midjourney, au devenit populare. Martina Larkin, director executiv al Project Liberty, o organizație non-profit care se luptă pentru siguranța online, a avertizat că politicienii se află „în vârful piramidei” atunci când vine vorba de dezinformarea bazată pe inteligență artificială.

Deepfake-urile, care plasează personalități în videoclipuri realiste, sunt deosebit de îngrijorătoare. Președintele american Joe Biden, posibilul său contracandidat Donald Trump și liderul ucrainean Volodymyr Zelenskyy au fost victime ale unor astfel de clipuri de mai multe ori, în timp ce vocea liderului laburist Sir Keir Starmer a fost clonată în scopuri dăunătoare.

Larkin a avertizat că dezinformarea ar putea ajunge „la o scară mult mai mare” în perioada premergătoare alegerilor din 2024. Guvernele se străduiesc să reglementeze tehnologia, însă unele acționează mai rapid decât altele. Propunerile lui Biden din octombrie au inclus marcajul totului generat de AI.

UE a convenit asupra regulilor de reglementare a Inteligenței Artificiale, însă acestea nu vor intra în vigoare mai devreme de 2025. Blocul european va organiza alegeri parlamentare anul viitor. Marea Britanie este precaută în ceea ce privește reglementarea, temându-se că ar putea opri inovația tehnologică.

Echipele de verificatori de fapte au solicitat creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la pericolele deepfake-urilor, pentru a-i ajuta să recunoască imaginile false și să pună la îndoială ceea ce văd online. Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că ia „foarte în serios” amenințarea conținutului digital manipulat.

„Lucrăm intens la nivel guvernamental pentru a ne asigura că suntem pregătiți să reacționăm rapid la orice amenințări la adresa proceselor noastre democratice, prin intermediul Grupului de lucru pentru Apărarea Democrației și al echipelor guvernamentale dedicate”, au afirmat aceștia.

Legea privind siguranța online introduce noi cerințe pentru platformele sociale pentru a elimina rapid dezinformarea – inclusiv atunci când aceasta este generată de inteligență artificială. Conform legii, autoritatea de reglementare a mass-media Ofcom are sarcina de a crește gradul de conștientizare a publicului cu privire la dezinformarea online.

Companiile de rețele sociale sunt, de asemenea, obligate legal să acționeze împotriva dezinformării atunci când aceasta reprezintă o infracțiune sau riscă să primească o amendă. Legea electorală cere tuturor celor care difuzează publicitate politică, inclusiv materiale generate de inteligență artificială, să includă o amprentă cu numele și adresa.

„Gândește-te la persoanele malefice din Rusia sau China – aceste linii directoare nu îi interesează”, a avertizat Shivajee Samdarshi, director de produs la firma de securitate cibernetică Venafi. El a avertizat că conținutul generat de inteligență artificială „subminează complet fundamentul încrederii” – și ar putea avea un impact chiar mai semnificativ asupra alegerilor decât rețelele sociale.

Companii precum Meta au fost criticate pentru că nu au făcut suficient pentru a combate știrile false în timpul alegerilor din SUA din 2016 și a referendumului pentru Brexit și sunt acum sub presiune pentru a introduce reglementări pentru IA.

Kunal Anand, care a gestionat securitatea pentru platforma de social media MySpace, odată dominantă, a declarat că o combinație de IA generativă, roboți și rețele sociale ar putea „accelera narațiunile false” într-un mod fără precedent. „Oamenii trebuie să verifice ceea ce văd, mai mult ca niciodată”, a spus el.

„Nu este ușor să detectezi deepfake-urile. Dar dacă ceva pare îndoielnic, verifică-l. Fii conștient și diversifică-ți sursele de știri. Experimentează cu aceste instrumente AI generative, nu doar pentru a crea conținut, ci și pentru a genera imagini și videoclipuri. Te va ajuta să înțelegi cum funcționează aceste instrumente”, a adăugat el.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.