“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

#Anti-Viagra, ”croitoreasa PSD”, și-a făcut ilegal stradă privată

822113 1624406400 plangere penala impotriva danei budeanu pentru incitare la ura si discriminare impotriva femeilor

Dana Budeanu, recunoscută pentru legăturile sale politice în cadrul PSD, a fost amendată de Poliția Locală a Sectorului 1 după ce a blocat ilegal strada pe care locuiește, construind o barieră. Această acțiune a declanșat reacții critice din partea autorităților, iar ilegalitatea a fost rapid sancționată.

Dana Budeanu a fost sancționată de poliție, iar acest incident a ajuns în atenția Judecătoriei Sectorului 1 pentru soluționare. În încheierea ședinței din 21 septembrie 2023, instanța a remarcat solicitarea Danei Budeanu de a recupera amenda plătită. Solicitarea a fost fundamentată pe ideea că, în cazul anulării procesului-verbal, amenda ar trebui restituită. De asemenea, instanța a constatat că această cerere constituie un punct de discuție separat, distinct de restul cauzei.

În plus, Dana Budeanu a prezentat dovezi și argumente care contestau legitimitatea procesului-verbal emis de Poliția Locală. Acest caz ar fi trebuit să fie discutat la Judecătoria Sectorului 1 pe 14 decembrie 2023. Cu toate acestea, din cauza grevei grefierilor, acest termen a fost amânat pentru 7 martie 2024 conform deciziei luate în Adunarea Generală a judecătorilor.

Această decizie a fost luată pe motiv că cazul nu corespundea categoriilor de urgență prevăzute de lege pentru a fi soluționat în acea perioadă.

Iată ce a reținut instanța în încheierea de ședință din data de 21.09.2023, în cadrul procesului în care Dana Budeanu are calitatea de petent, iar Poliția Locală Sector 1 de intimat:

„Petenta (Budeanu Dana – n.r.), prin avocat, raportat la pct. 2 din plângere cu privire la restituirea sumei achitate cu titlul de amendă în cuantum de 1.000 lei, solicită a fi avut în vedere faptul că înţelege să arate că aceasta ar fi o consecinţă firească a posibilei soluţionări a cauzei în sensul anulării procesului-verbal, şi nu o cerere de sine stătătoare.
De asemenea, în situaţia în care instanţa apreciază că aceasta este o cerere de sine stătătoare, solicită ca instanţa să ia act de faptul că înţelege să renunţe la judecarea acestui capăt de cerere, solicitând ca, în măsura în care soluţia pronunţată în cauză va fi favorabilă petentei, să existe măcar în considerentele hotărârii menţiunea că suma achitată cu titlul de amendă se restituie drept consecinţă a anulării procesului-verbal.

Față de maniera în care sunt formulate petitele deduse judecăţii, instanţa constată că solicitarea de restituire a sumei achitate cu titlul de amendă în cuantum de 1000 lei constituie un petit de sine stătător.
Petenta, prin avocat, solicită proba cu înscrisurile aflate la dosarul cauzei, proba testimonială cu martorul indicat prin plângerea contravenţională şi proba cu interogatoriul agentului constatator (…), cu privire la fapte personale, precizând că formularul de interogatoriu ar urma să aibă maximum 10 întrebări.

De asemenea, depune la dosar înscrisuri, respectiv imagini descărcate de pe Google Maps, care arată cum este poziţionată Intrarea Urali nr. 2, menţionând că au fost depuse la dosar de către intimată 2 planşe fotografice, susţinând că acestea nu concordă cu adresa la care se presupune că s-a făcut constatarea contravenţiei, învederând că nici măcar momentul zilei nu corespunde. Totodată, depune la dosar plan de amplasament de pe site-ul PMB.
Petenta, prin avocat, afirmă că planşele fotografice depuse de către intimată în susţinerea legitimităţii procesului-verbal nu sunt din Intrarea Urali nr. 2.

De asemenea, precizează că au fost depuse la dosar înregistrări video stocate de camera de supraveghere a hotelului, pentru a demonstra că în data de 24.12.2022, ora 11:30, nu a intrat pe strada respectivă nicio maşină a Poliţiei Locale.
Totodată, arată că se obligă să asigure prezenţa martorului solicitat la următorul termen de judecată. De asemenea, învederează că procesul-verbal emis de către Poliția Locală este semnat de către agentul constatator, fiind consemnat la biroul Poliţiei Locale, în cuprinsul acestuia făcându-se de către agent afirmaţia „am constatat”, asfel încât apreciază că este vorba de constatări proprii şi personale ale agentului”, se arată în încheierea de ședință din data de 21.09.2023.

Cererea vedetei de anulare a amenzii urma să fie dezbătută pe data de 14.12.2023, însă greva grefierilor a dus la acordarea unui nou termen, pe data de 07.03.2024.

„Având în vedere Hotărârea Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti din 12.12.2023, prin care s-a decis susţinerea protestului personalului auxiliar şi conex din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti şi judecarea cauzelor cu caracter urgent expres prevăzute de lege (ordonanţă preşedinţială, suspendare provizorie, măsuri asigurătorii, asigurări de dovezi, suspendare executare silită, evacuare – procedura specială, cauzele în care s-a dispus citarea părţilor în vederea discutării excepţiei de perimare, încuviinţare executare silită, constatare încetare acţiune cf. art. 75 alin. (1) teza finală din Legea nr. 85/2014, incidente procesuale aferente cauzelor urgente şi a celor reţinute în pronunţare, cauze care se soluţionează de completuri de persoane juridice), constatând că prezenta cauză nu are unul dintre obiectele menţionate, va amâna judecarea cauzei”, se arată în încheierea de ședință din 14.12.2023.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.