Anthony Fauci avertizează cu privire la SARS-Cov-2: „Ar fi oribil! Și, desigur, este posibil”

Imunologul american Anthony Fauci avertizează cu privire la posibilitatea ca SARS-Cov-2 să se combine cu alte tipuri de virusuri. „Ar fi oribil! Și, desigur, este posibil”, spune consilierul guvernului american pentru săptămânalul german . Fauci a subliniat că primul virus SARS a avut o rată a mortalității de 10% în 2003, virusul MERS, 10 ani mai târziu, a avut una de 25% – 35%. „Un virus care s-ar transmite la fel de ușor ca SARS-CoV-2, combinat cu mortalitatea acestor coronavirusuri anterioare – ar reprezenta o catastrofă pentru umanitate”.

Fauci solicită eforturi mai mari pentru dezvoltarea vaccinurilor universale împotriva coronavirusului. „Ar fi naiv să credem că vom fi scutiți de un alt virus, în viitor. Este necesar un efort global. Nicio țară nu poate reglementa asta singură. Ne confruntăm cu o pandemie cum nu am mai văzut de peste 100 de ani”, spune imunologul. „Coșmarul încă persistă”.

Când a fost întrebat dacă pandemia Covid-19 se va termina în primăvara viitoare, el a răspuns cu prudență. „Cred că vom controla pandemia. Dar nu cred că vom extermina virusul până în vara viitoare.”

Sursa: smartradio.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Daca tot dati la oamen vaccina sigur ca o sa apara noi virusuri si nmai grave pe care va produc oameni vaccinatiii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *