“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

ANTENA3 LOVITA de GRENADA CNA-ULUI, e mai rau ca OTV. AMENDA uriasa:„Reclam iresponsabilitatea realizatorului emisiunii, Mirela Voicu”. Copii vindecati de leucemie prin metode parapsihologice

voicu

Televiziunea Antena 3 a fost amendata cu 35.000 de lei de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), joi, pentru o emisiune in care un invitat a spus ca a vindecat de la distanta mai multe persoane, intre care s-au numarat sportivul Dan Grecu si cantaretul Gabriel Cotabita.

Amenda a fost data dupa difuzarea emisiunii „Voi cu Voicu”, editia din data de 28 octombrie, in care prezentatoarea Mirela Voicu l-a avut invitat pe parapsihologul Romulus Popescu, pe care l-a prezentat astfel: „A tratat prin mai multe metode de medicina traditionala mai multe vedete de la noi si sportivi si cantareti, o sa va spun doar cateva cazuri: cazul sportivului Dan Grecu, al cantaretului Gabriel Cotabita si foarte multi sportivi de la cluburile Dinamo si Steaua unde dumnealui a lucrat”.

In cadrul emisiunii, Romulus Popescu a vorbit despre faptul ca i-a facut tratament lui Gabriel Cotabita, activitatea cerebrala a acestuia fiind la nivelul 2. Potrivit parapsihologului, dupa ce i-a aplicat tratamentul, a fost anuntat de la spital ca artistul a inceput sa aiba o activitate cerebrala mai intensa. Invitatul a mai povestit ca s-a intalnit cu fiicele artistului la o cafenea langa spital.

„As dori sa reclam iresponsabilitatea realizatorului emisiunii, Mirela Voicu, care i-a permis domnului Romulus Popescu sa faca declaratii fara sa verifice veridicitatea lor, cu privire la capacitatea lui de vindecare de la distanta si alte aberatii asemanatoare. Domnul pretinde si ca a facut tratamente la Spitalul Floreasca si ca a vindecat copii de leucemie. Va scriu pentru ca am intalnit parinti disperati care vor sa-si duca copiii la el, punandu-si baza in faptul ca l-au vazut la un post de televiziune si prin urmare trebuie sa fie adevarat”, arata reclamatia emisiunii, potrivit raportului de monitorizare intocmit de CNA, citat de news.ro.

Sanctiunea a fost data in baza articolului 73 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, potrivit caruia este interzisa difuzarea de productii audiovizuale in care sunt promovate cazuri de vindecare a unor boli grave cu ajutorul tratamentelor conventionale sau neconventionale, daca diagnosticul si actele medicale care il atesta nu au fost certificate de Colegiul Medicilor din Romania ori de institutii similare din strainatate.

Pe pagina sa de Facebook, membrul CNA Radu Herjeu a precizat ca amenda a fost propusa de el si ca a trecut cu votul a 6 membri ai Consiliului. „CNA live: am propus o amenda de 35.000 de lei pentru Antena 3, pentru emisiunea in care un nene povestea cum a scos el niste vedete din coma, doar concentrandu-se la el acasa ca sa le deblocheze blocajele energetice facute de altcineva! Am propus acest cuantum pentru ca a fost primul caz de genul acesta la Antena 3, dar a trebuit sa tin cont de audienta postului. Amenda a trecut cu votul a 6 membri CNA”, a scris Herjeu pe Facebook. „PS. Astept ca parlamentarii PMP, USR si PNL s-o certe iar pe presedinta CNA ca nu ne-a temperat!”, a continuat Radu Herjeu.

Prin aceasta completare, Herjeu a facut referire la audierea a Laurei Georgescu la Comisia de cultura a Camerei Deputatilor, care a avut loc marti, presedinta CNA aparand decizia institutiei de a amenda televiziunea Nasul TV, in martie, cu 50.000 de lei, pentru o emisiune in care au fost prezentate vindecari miraculoase. Atunci, deputatul Emil-Marius Pascan a rugat-o pe Laura Georgescu sa „isi tempereze colegii, pentru ca azi-maine ajunge presa sa dea faliment in bloc”.

In aceeasi sedinta, CNA a hotarat sa aplice o somatie publica televiziunii Romania TV, pentru nerespectarea prevederilor articolului, 64, alineatul 1, litera b din Codul audiovizualului, in cadrul emisiunii „Breaking news”, editia din 2 noiembrie. „In virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte urmatoarele principii: (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta”, arata acest articol.

Sursa: aktual24.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.