Antena 3 a TRUCAT un interviu cu Kovesi. Sefa DNA denunta „neadevarurile” de la Sinteza Zilei

kovesi-512x300

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis vineri un punct de vedere, dupa ce in editia de joi a emisiunii „Sinteza zilei” , de la Antena 3, jurnalistii au sustinut ca aceasta recunoaste ca televiziunea nu ar trebui evacuata.

Printr-un comunicat de presa, sefa DNA dezminte afirmatiile facute in cadrul emisiunii, precizand ca este vorba despre serie declaratii facute in anul 2014, scoase din context si rastalmacite.

In acest context, Kovesi a anuntat ca a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii care trebuie sa constate daca ”neadevarurile difuzate sunt de natura sa afecteze negativ si nejustificat opinia publica”.

Comunicatul integral al DNA:

In data de 18 februarie 2016, la emisiunea „Sinteza zilei” transmisa de postul de televiziune Antena 3, s-au formulat o serie de afirmatii referitoare la punerea in executare, de catre organele fiscale, a unei hotarari judecatoresti definitive, afirmatii reduse la concluziile potrivit carora „Kovesi da dreptate Antena 3” si „Sefa DNA recunoaste ca Antena 3 nu trebuie evacuata” – titluri care au aparut persistent pe ecran, pe parcursul emisiunii.

Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita punctul de vedere al doamnei Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie:

Cu referire la aceasta imprejurare, procurorul sef al DNA nu a exprimat nici un punct de vedere privind modalitatea in care organele fiscale pun in executare o decizie judecatoreasca definitiva.

Dimpotriva, procurorul sef Laura Codruta Kovesi reafirma cu fermitate principiul potrivit caruia orice hotarare judecatoreasca definitiva trebuie executata fara discutii si subliniaza ca acesta este un principiu de baza al statului de drept, care consacra separatia si echilibrul puterilor in stat, fiind clar stipulat in Constitutia Romaniei.

Cu referire la afirmatiile anterior mentionate, doamna Laura Codruta Kovesi aduce la cunostinta opiniei publice ca postul de televiziune Antena 3 nu i-a cerut nici un punct de vedere pe acest subiect.

Concluziile vehiculate in emisiunea Sinteza zilei din data de 18 februarie 2016 sunt neadevarate si se bazeaza pe o serie de afirmatii facute in anul 2014, scoase din context si rastalmacite cu scopul vadit de a induce in eroare opinia publica.

Avand in vedere ca in emisiunea mentionata, realizatorul/moderatorul a acreditat ideea ca procurorul sef al DNA, ca reprezentant al sistemului judiciar, este partinitor in raport cu punerea in executare, de catre organele fiscale, a respectivei hotarari judecatoresti definitive, doamna Laura Codruta Kovesi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii sa constate daca neadevarurile difuzate sunt de natura sa afecteze negativ si nejustificat opinia publica, in sensul de pune la indoiala autoritatea si impartialitatea autoritatii judiciare.” (sursa: aktual24.ro)

VEZI SI: Inca o zi neagra in Parlament. Au aparat Antena 3 si l-au scapat pe Madalin Voicu de AREST

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *