ANM: Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. FRIGUL pune stapanire pe Romania

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 9 noiembrie – 7 decembrie 2020.

În prima săptămână de prognoză, specialiștii anunță o răcire accentuată, cu temperaturi sub normalul perioadei, în toată țara.
Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în următoarele 4 săptămâni, vremea se va răci considerabil iar probabilitatea de precipitații va fi scăzută, cu excepția săptămânii 30 noiembrie – 7 decembrie. Mai precis, meteorologii ANM anunță vreme rece în toaţă ţara începând cu săptămâna viitoare.
Meteorologii anunță vreme rece
De joi, o masă extrem de rece pătrunde în România, valorile în termometre urmând să coboare sub cele normale pentru această perioadă. Astfel, maximele pe timp de zi vor fi cuprinse între 0…8 grade;, iar nopţile vor fi aproape geroase cu minime de -8…0 grade Celsius.

Săptămâna 9 – 16 noiembrie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele estice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 16 – 23 noiembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 23 – 30 noiembrie
Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil local deficitar în regiunile sudice.

Săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.
Meteorologii anunţă vremea în București pentru luna decembrie
Vremea este relativ uscată (cu 71mm de precipitații de-a lungul a 8 zile). Vremea nu se îmbunătățește comparativ cu luna anterioară deoarece în noiembrie cad în medie 41mm de precipitații de-a lungul a 6 zile.

Clima este mai degrabă rece în acest oraș în luna decembrie. Temperaturile sunt până la 5°C. Minima este de 2°C. Astfel, temperatura minimă pentru luna decembrie în București este 3°C. Rețineți că temperaturile normale pentru sezon sunt în contrast cu cele observate în București în luna decembrie cu un record maxim de 17°C în 2009 și un record minim de -16°C în 2012. Vă puteți aștepta să prindeți aproximativ 10 zile cu temperaturi mai joase, chiar de 0°C, potrivit meteorologilor.

Evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.