ANM, ANUNȚ ÎNFIORĂTOR: NINSORI CA PE VREMURI ÎN ROMÂNIA. STRAT DE ZĂPADĂ DE UN METRU ȘI JUMĂTATE

Optimiștii care anticipau o primăvară timpurie au privit cu scepticism alertele meteo din ultimele zile ale Administrației Naționale de Meteorologie.

Cu toate acestea, codurile roșii, portocalii și galbene și-au găsit justificarea în realitatea imediată, pe întreg teritoriul țării, iar vremea continuă să se manifeste cu severitate.

Stratul de zăpadă a atins 141 de centimetri la Bâlea Lac, anunță antena3.ro, în munții Făgăraș, la peste 2.000 de metri altitudine. Totodată, meteorologii din Sibiu avertizează că – pe o scară de la 0 la 5 – există risc 3 de producere a unor avalanșe în zonă.

În ceea ce privește modalitatea prin care turiștii pot ajunge la Bâlea Lac, singura variantă viabilă este, potrivit aceleiași surse, telecabina. Cu mașina nu se poate ajunge, având în vedere condițiile atmosferice, decât până la Bâlea Cascadă.

În cadrul emisiunii ”LA FIX”, Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Națională de Meteorologie (ANM) a precizat că nincorile nu vor înceta. ”Va ninge slab în extremitate de sud-est a țării.

Vântul va mai prezenta intensificări până la orele 13.00, iar județele aflate în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor rămâne sub cod portocaliu”, a declarat Mirela Polifronie, conform libertatea.ro. Iar ninsoarea va fi urmată de ger.

”În week-end, nu ne mai așteptăm la precipitații, în special ninsori, însă vremea se va răci, iar în cea mai mare parte a țării vremea va fi geroasă în timpul nopților”, a mai transmis meteorologul de serviciu ANM, potrivit sursei citate.

Iarna din 1954 a fost una care a rămas în istoria statisticilor meteo din România, spre exemplu.

La Călărași, stratul de zăpadă a atins 173 de centimetri, iar în alte zone din țară – sud și sud-este – măsurătorile au arătat că nămeții au atins chiar 5 metri. În ceea ce privește Capitala, în zilele de 3 și 4 februarie 1954 vântul a atins viteza de 126 de kilometri pe oră.

2 comments

  1. COSTIN Paraschiv

    Va scriu aici despre cutremure .Cum este cu plăcile tectonice de care vorbesc cu ochii închiși cei care se dau știutori ca Mărmureanu și dacă ați văzut și în Albaniea de la 10 Km .Am avut unl cam cu 3 sau 4 ani înainte de Paște de 5 grade tot 10 km și era buzău epicentru .Aici cu acesta care a fost la ora 21 și ceva parcă buzău 10 km .Deci atunci în ziua aceia am mers la cineva o femee singură și eu singur dar care am avut unele revelații știu din urmă cu 20 ani că nu trebue să mai mă căsătoresc am zis atunci era în săptămîna patimi și am zis seara Doamne vreau un semn ,Dacă în seara asta va fi un cutremur înseamnă că nu mai trebue să mă recăsătoresc .Nu știu de ce mam culcat devreme că mam trezit la acel cutremur dar rîzînd .Și nu mam dat jos din pat .Să nu se mai dea pe posturi Tv cu specialiștii lor mincinoși că știu ei că la 120Km sunt plăci și se mișcă și gata noi ne cutremurăm .Nici cu meteo nui cum ziceți voi și nu un curent cald și unu rece fac furtuni tornade și uragane etc .Și cum nea învățat că doi nori cu energii diferite produc fulgere .Iar mint .Cu iarna nui cum credeți și cu multe .Sar putea că la vară să fie SOARE radiant în Europa inclusiv românia .Eu sunt născut Ortodox dar cred orbește în DIVINITATE .ÎN TRUNU DUMNEZEU A TOT PUTERNIC CARE GUVERNEAZĂ PRIN LEGI ȘI CEI CE LI SA DAT PUTERI SUT ARHANGHELII ȘI EI SLUJESC PENTRU CEL PREA ÎNALT nouă celor de pe pămînt care avem nevoe de multe .Geneza nui cum se scrie nici acest pămînt nu sa făcut cum se zice nici omul nu se trage din maimuță .Și nici din lut și și etc .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *