ANM A MODIFICAT PROGNOZA. TEMPERATURI ISTORICE DE CRĂCIUN ȘI DE REVELION ÎN ROMÂNIA

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele săptămâni, iar din ceea ce transmit specialiștii reiese că temperaturile de Crăciun și de Revelion vor fi mai ridicate decât ceșe înregistrate de-a lungul timpului, anii de referință luați în calcul de meteorologi fiind 1993 – 2016.

Temperaturile medii se vor situa peste cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României, spun specialiștii ANM. Luna decembrie este, întregime, mai caldă decât se întâmpla până acum, temperaturile fiind – după cum se poate observa în imagine – mai ridicate decât media înregistrată de statisticile ANM.

În ceea ce privește precipitațiile – 30.12.2019 – 06.01. 2020 -, acestea vor fi ușor excedentare, local, în regiunile vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

”Este încă prea devreme să spunem exact ce se va întâmpla. S-a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, dar este o estimare raportată la valorile medii. Pe medii vorbind, următoarele patru săptămâni sunt mai calde decât media acestei perioade. Aceste estimări nu surprind evenimentele extreme, cum ar fi o răcire care durează două-trei zile, posibile ninsori abundente. Vor fi precipitații sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief, ninsoare în zonele de munte”, a spus Alina Șerban la Antena 3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.