ANM a emis alerta! Ce zone sunt afectate de Codul galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă, valabile în opt judeţe din zona Transilvaniei, dar şi o avertizare de vânt puternic pentru mai multe localităţi din judeţul Mehedinţi.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în localităţi din judeţele Braşov şi Sibiu se va semnala ceaţă, fenomen care determină reducerea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Până la ora 10:00, ceaţa va persista şi în localităţi din judeţele Arad, Bihor, Timiş şi Cluj, iar până la ora 9:00 în zona joasă a judeţului Mureş. În mai multe localităţi din judeţul Harghita ceaţa va fi asociată cu depuneri de chiciură.

Pe de altă parte, până la ora 10:00, în localităţi din judeţul Mehedinţi se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală viteze de 55-65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.