Anisie, sancțiuni extreme pentru profesorii care refuză ASTA!

Toți profesorii care vor refuza să predea online vor avea parte de sancțiuni extrem de dure, anunță ministrul Educației, Monica Anisie.

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat, sâmbătă, că au început să fie luate măsuri împotriva profesorilor care refuză să predea online. La Dâmbovița, de exemplu, unei învăţătoare i s-a desfăcut contractul de muncă, iar în Vrancea un profesor a fost sancţionat financiar şi disciplinar.

Declarațiile vin în contextul în care, de mai mult timp, elevii se plâng că sunt cadre didactice care refuză să țină lecțiile într-un astfel de sistem și, uneori, se limitează doar la a trimite niște fișe.

De luni, toate școlile din România vor intra în scenariul roșu, deci predare exclusiv online, aceasta fiind una dintre noile măsuri anticoronavirus decise de Guvern, care a fost adoptată după ce numărul de cazuri pozitive a depășit 10.000.

De asemenea, măsura menită să prevină răspândirea virusului vine și în contextul în care locurile la ATI sunt extrem de limitate.

Măsuri dure împotriva profesorilor care refuză să predea online
Sâmbătă, ministrul Educației le-a transmis profesorilor care nu vor să-și țină cursurile pe internet că au obligația să facă acest lucru, „în conformitate cu prevederile legale, că, dacă nu, se pot lua şi măsuri”. Monica Anisie a dat și două exemple.

„Pentru profesorii care nu vor să desfășoare învățământ online, am dat un mesaj foarte clar, că trebuie să se mobilizeze toți profesorii și să-și desfășoare activitățile în conformitate cu prevederile legale. Dacă nu, se pot lua și măsuri.

De exemplu, în județul Vrancea un profesor a fost sancționat pentru că nu a vrut să desfășoare învățământ online: i s-au tăiat orele respective din salariu și a primit o sancțiune disciplinară. În județul Dâmbovița chiar s-a ajuns la desfacerea contractului de muncă pentru o învățătoare care a refuzat să desfășoare orele online”, a declarat ministrul Monica Anisie, pentru PRO TV.

Totuși, aceasta a ținut să precizeze că sunt și profesori „care s-au mobilizat şi se mobilizează şi acum tocmai pentru că le pasă de educaţie şi de copii”, arată B1.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.