Ani grei de INCHISOARE pentru un grup de “neo-nazisti” austrieci

Şapte austrieci, cu vârste între 23 şi 33 de ani, membri ai organizaţiei naţionaliste autonome Objekt 21, au primit pedepse de până la 6 ani de închisoare pentru că au făcut “apologia nazismului”. Sentinţa a fost dată luni iar judecătorul a dorit ca cei condamnaţi să fie “un exemplu”. Inculpaţii au fost acuzaţi şi de incendierea unor proprietăţi, deţinere ilegală de arme, trafic de droguri şi proxenetism.  Promovarea naţional-socialismului este ilegală în Austria încă din 1947 iar pedepsele pentru acest gen de infracţiuni variază de la amenzi usturătoare până la ani grei de temniţă.

objekt21_freitag_salzi.at_01

Printre probele procurorilor s-au numărat şi nişte filmări în care apăreau membrii grupului în timp ce salutau cu braţul drept ridicat.

Citiți și:  Austria angajează „vânători de nevaccinați”, care să-i identifice pe cei care nu se supun obligației de vaccinare

Poliţia susţine că organizaţia Object 21 a menţinut un “regim de teroare” în zonele unde activa, mai ales în partea de nord a Austriei. Membrii importanţi ai grupării se aflau sub supravegherea autorităţilor din 2009.

Toţi cei şapte, care au primit pedepse de la 18 luni de închisoare la 6 ani, s-au declarat nevinovaţi şi au anunţat că vor face apel. Sursa: FrontPress.ro

023

015

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.