fbpx
MEDICALNOUTATI

Angela Negrotă: #FărăÎnțepare / Pe ei, pe mama lor… dacă nu vreți să fie ei pe voi, pe mama voastră… (VIDEO)

"Vaccinarea obligatorie" a întregii populații a României este la doi pași de implemrntare.

anng

Ieri, în timp ce întreaga atenție a fost îndreptată asupra tinerei care a nascut pe pavajul din fața spitalului din Urziceni, Rafila a pus pe site-ul oficial al. Ministerului Sănătății un proiect de Hotărâre de Guvern privind Strategia de vaccinare în România în perioada 2023-2030.

Această strategie prevede, printre altele, atât înțeparea copiilor încă din prima zi de viață cu schema completă de vaccinare care să cuprindă 32 de înțepări până la 18 ani cât și a adulților și a vârstnicilor atât cu seruri noi cât și cu apeluri din 10 în 10 ani pentru “reîmprospătarea” imunizării.
Se mai specifică la Capitol XII că “pentru implementarea strategiei este necesară adoptarea Legii vaccinării ca legislație primară”.

La dezbaterea publică organizată de Ministerul Sănătății pe 17 mai 2023 pe tema Strategiei naționale de sănătate cât și la celelalte dezbateri pe tema vaccinării (unde liderii vieții, atât din politică cât și din stradă nu s-au sinchisit să participe). am cerut imperativ, printre altele, ca atat achiziționarea de seruri cât și administrarea acestora să se realizeze doar în baza cererii exprese a celor care doresc să se “imunizeze”, evitându-se astfel aruncarea pe soa sâmbetei a sute de milioane de euro. bani care pot fi folosiți pentru constuirea/renivarea și utilarea unităților sanitare de stat.

Am mai solicitat ca medicii angajați la stat să nu poată activa și in centrele private ; să se reinternalizeze toate serviciile ( procesarea analizelor medicale, paza, pregătirea hranei, igienizarea instrumentelor medicale și ale lenjeriilor,… astfel încât banii din bugetele acestor unități sanitare să nu fie “externalizați” și cu atât mai puțin sifonați.

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.