Angela Merkel a stârnit furia țărilor europene

1177

Germania a stârnit furia altor ţări europene joi seară punând din nou pe masă o controversată propunere de repartizare a refugiaţilor în cadrul Uniunii Europene pe o bază permanentă, a aflat AFP din surse concordante.

„Ajunsesem la un acord că asta nu va fi pusă din nou pe masă”, şi-a exprimat indignarea un diplomat. „Pentru numeroase ţări, este în afara oricărei chestiuni”, a adăugat o a doua sursă diplomatică.

Germania doreşte ca, în declaraţia finală a summitului european de la Bruxelles, să se facă referire la o propunere a Comisiei Europene de a stabili un mecanism permanent de repartizare a refugiaţilor între Cei 28, care să fie pus în aplicare în cazul unei grave crize migratorii pentru a elibera presiunea de pe ţările cele mai afectate.

Citiți și:  Merkel se implica in SCANDALUL momentului: Cere pedespirea celor VINOVAȚI de otrăvirea lui Navalnîi

După negocieri dificile în cursul acestei veri şi în septembrie în jurul unui plan de urgenţă pentru repartizarea între ţările Uniunii a 160.000 de refugiaţi sosiţi în Grecia şi Italia, numeroase state nu mai vor să audă despre acest subiect.

Propunerea cancelarului german, Angela Merkel, a fost ca un duş rece, în contextul în care există legat de acest subiect „un dezacord politic substanţial între ţările membre”, a rezumat o sursă europeană.

„Reuniunea plenară s-a încheiat brusc”, a explicat sursa diplomatică. „A fost de ajuns pentru a strica atmosfera”, a adăugat diplomatul.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se menţine însă pe poziţie. Trebuie „un mecanism permanent”, iar „statele membre vor fi sfătuite să ia act de recomandarea Comisiei şi să o pună în aplicare”, a afirmat el miercuri.

Citiți și:  Merkel a dezvăluit SECRETUL Germaniei în lupta COVID: "Soluție IEFTINĂ și eficientă"

În timp ce şefii de stat şi de guvern s-au reîntâlnit la dineu, diplomaţii au încercat să găsească o soluţie destul de vagă pentru a mulţumi pe toată lumea.

Suedia susţine poziţia Berlinului, dar în faţa lor, ţări din estul UE, în special Ungaria şi Polonia, sau chiar Spania refuză, au mai explicat sursele citate.

VEZI SI: Elevii din Germania, batjocoriți de refugiați – VIDEO

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
flor ina
flor ina
5 ani in urma cu

Daca Baba Merkel are doar o idee (fixat,ie) proasta ce aveti voi cu ea? Nu poate mai mult de atat ! A prostito obama si acum nu stie cum sa mai scoata ca'mas,a ! A crezut ca dicteaza ca de obicei si supusii spun da sa' tra'it,i ! doar ca si-a luat peste bot de data asta!