Ancheta DNA de proportii in pandemie. Dezvaluiri ULUITOARE in MEGA-dosarul Unifarm. Legaturi incredibile


Ies la iveală dezvăluiri incendiare din dosarul Unifarm, cel care i-a făcut pe procurorii DNA să deschidă o anchetă de proporții. Sunt legături increedibile de milioane de euro cu chinezii.

Un nou caz important a explodat în spațiul public. În plină pandemie de coronavirus s-au cheltuit foarte mulți bani. În centrul atenției, compania statului, Unifarm.

Dezvăluiri incendiare din dosarul Unifarm
UNIFARM a făcut achiziții pe bandă rulantă de măști, mănuși și combinezoane, majoritatea chinezești. Acum, procurorii DNA au intrat pe fir. Se pare că sunt probleme imense din cauza achizițiilor netransparente și la costuri mari. DNA l-a pus deja sub acuzare pe fostul șef al UNIFARM, Adrian Ionel, care ar fi cerut mită ca să cumpere echipamente de la o firmă.

Dar se pare că nu aceasta este singura legătură. Ionel l-a avut consilier onorific pe Bogdan Micu, pus să se ocupe de achizițiile de echipamente medicale din China. Micu e dator de mai mulți ani unui concern chinezesc cu afaceri în energie. Le datorează chinezilor peste 5 milioane de euro, anunță discoverproject.ro.

Micu este un om implicat în mai multe afaceri, iar firmele sale au avut mari probleme financare. Mai mult, Micu este și consilier cu jumătate de normă și al ministrului mediului unde se ocupă de programul Sumal 2 pentru monitorizarea tăierilor de lemn, după ce anterior pusese pe picioare aplicația Inspectorul Pădurii.

Acesta susține că ar fi și consilierul onorific al premierului Ludovic Orban, dar Guvernul neagă acest lucru. ”La sesizarea unor jucători din piață care au reclamat faptul că, tot procesul de achiziție de la Unifarm, a fost extrem de netransparent fiind favorizate anumite companii în dauna altora, DNA a deschis o investigație în care au fost cerute date de la Ministerul Sănătății, fiind audiate și o serie de oficiali ai acestui minister”, susțin surse guvernamentale, conform discoverproject.ro.

Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) arată într-un răspuns către Unifarm tocmai contrariul că este autoritate contractantă și că ar fi trebuie să facă achiziții publice transparente:”Prin urmare apreciem că CN UNIFARM SA a fost înființată pentru a satisfice nevoi de interes general, fiind îndeplinite toate cele trei condiții prevăzute de art 4. Alin. 2, din Legea 98/2016 din care rezultă calitatea de autoritate contractantă a acesteia”

Și Victor Costache, fostul ministru al sănătății, când Micu a ajuns consilier la Unifarm, susține că nu îl cunoaște pe acesta.

Conform declarației sale de avere din 2020, Micu i-a închiriat un imobil în Zalău lui Dacian Cioloș, președintele partidului PLUS și a grupului Renew Europe, al treilea mare grup din Parlamentul European, pentru suma anuală de circa 250 Euro.

Micu a sponsorizat în 2019 PLUS cu 84.000 de dolari fiind unul dintre cei mai importanți sponsori ai acestui partid, mai spune sursa citată.

Sursa: capital.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *