Anchetă din SUA. „Cea mai mare mușamalizare din toate timpurile”: Virusul SARS-CoV2 a scăpat din laboratorul din Wuhan cu puțin timp înainte de 12 septembrie 2019

COVID-19 s-a scurs din controversatul laborator Wuhan cu puțin timp înainte de 12 septembrie 2019 – Partidul Comunist din China păstrând virusul mortal sub „cea mai mare mușamalizare din toate timpurile”, potrivit unei anchete republicane despre originile noului coronavirus, dezvăluie New York Post.

Astfel raportul arată că „o preponderență a dovezilor demonstrează că toate drumurile duc” la Institutul de Virusologie din Wuhan, laboratorul de cercetare a liliecilor, deja luat în vizor ca sursă a pandemiei, potrivit reprezentantului Michael McCaul.

„Credem că virusul s-a scurs cândva la sfârșitul lunii august sau la începutul lunii septembrie 2019″, a declarat McCaul, principalul republican din Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților care a publicat raportul.

„Când și-au dat seama ce s-a întâmplat, oficialii Partidului Comunist Chinez și oamenii de știință de la Institutul de Virusologie au început să acopere frenetic scurgerea, inclusiv prin scoaterea din funcțiune a bazei lor de date cu viruși în mijlocul nopții și prin solicitarea a peste un milion de dolari pentru securitate suplimentară”, a spus McCaul.

Ancheta a dezvăluit, de asemenea, o solicitare necunoscută anterior, în iulie 2019, pentru o revizie de 1,5 milioane de dolari a unui sistem de tratare a deșeurilor periculoase pentru instalația respectivă, deși acesta avea mai puțin de doi ani.

Aceasta a inclus cereri de întreținere pentru „sistemul de dezinfectare a aerului ambiental” și „sistemul de tratare a deșeurilor periculoase” – ceea ce ar indica preocupări cu privire la modul în care funcționează aceste sisteme menite să prevină scurgerile din laborator, susține raportul.

Raportul citează informații prin satelit și prin cartografiere geografică care arată că spitalele din jurul laboratorului au fost neobișnuit de aglomerate începând cu luna septembrie.

Raportul îl acuză, de asemenea, pe Peter Daszak de la EcoHealth Alliance, cu sediul la New York, precum și pe Shi Zhengli, cercetătorul principal al laboratorului din Wuhan, „femeia liliac”, că au mințit cu privire la origini și au respins teoria scurgerilor din laborator ca pe o conspirație.

Daszak ar trebui să fie citat să se prezinte în fața Comisiei pentru afaceri externe a Camerei pentru a „răspunde la numeroasele întrebări pe care declarațiile sale incoerente și, în unele cazuri, de-a dreptul și cu bună știință inexacte, le-au ridicat”, a declarat McCaul.

De asemenea, raportul solicită Congresului să „sancționeze oamenii de știință de la WIV și oficialii PCC care au participat la această mușamalizare”.

„Aceasta a fost cea mai mare mușamalizare din toate timpurile și a cauzat moartea a peste patru milioane de oameni din întreaga lume, iar oamenii trebuie să fie trași la răspundere”, a declarat McCaul.

Raportul de 84 de pagini prezintă o sumedenie de dovezi despre care republicanii spun că demonstrează că este timpul să „respingem complet piața umedă ca sursă a epidemiei”.

ACUZAȚIILE CHEIE
Raportul a citat „numeroase dovezi” că oamenii de știință din laborator – ajutați de experți americani și de fonduri guvernamentale chineze și americane – lucrau la modificarea coronavirusurilor pentru a infecta oamenii și că o astfel de manipulare putea fi ascunsă.

„Este de la sine înțeles că Shi și colegii ei, cu finanțare și sprijin din partea lui Daszak, au manipulat genetic în mod activ coronavirusuri și le-au testat împotriva sistemelor imunitare umane în 2018 și 2019, înainte de începutul pandemiei”, susține raportul.

Documentul republican a doborât, de asemenea, o apărare cheie pentru cei care susțin teoria scurgerii din laborator, spunând că nu există nicio dovadă că virusul a fost modificat de oameni.

„Cercetătorii de la WIV au fost (…) capabili să modifice cu succes coronavirusuri fără a lăsa urme încă din 2016”, a insistat McCaul, citând documente de cercetare anterioare.

„Prin urmare, nu mai este potrivit pentru nimeni să respingă ideea că acest virus ar fi putut fi modificat genetic înainte de a se scurge de la WIV”, a spus el.

Au existat, de asemenea, „preocupări semnificative cu privire la protocoalele de siguranță din cadrul laboratorului, oficialii Departamentului de Stat al SUA avertizând în 2018 cu privire la „un deficit serios de tehnicieni și investigatori cu pregătire adecvată, necesari pentru a opera în siguranță acest laborator de înaltă siguranță”.

Cu cel mult două luni înainte ca republicanii să creadă că virusul s-a scurs inițial – laboratorul a solicitat o revizuire de 1,5 milioane de dolari a „sistemului de dezinfectare a aerului ambiental” și a „sistemului de tratare a deșeurilor periculoase”, susține raportul.

„O renovare atât de semnificativă la atât de puțin timp după ce instalația a început să funcționeze pare neobișnuită”, se arată în raport despre laboratorul de doi ani.

Reparațiile necesare „ridică semne de întrebare cu privire la cât de bine funcționau aceste sisteme în lunile anterioare izbucnirii epidemiei de COVID-19”, se arată în raport.

Într-o ipoteză privind modul în care s-a produs scurgerea virusului, raportul sugerează că un sistem de aer condiționat central defectuos „a dus probabil la o circulație a aerului mai mică decât cea ideală și a permis particulelor virale să rămână suspendate în aer mai mult timp”.

ACTIVITATE NEOBIȘNUITĂ ÎN 12 SEPTEMBRIE 2019
Raportul concluzionează că virusul a scăpat „cu ceva timp înainte de 12 septembrie 2019” – ziua în care au fost efectuate inspecții urgente pentru laborator și baza de date a secvenței virale a dispărut de pe internet în toiul nopții.

„Baza de date conținea mai mult de 22.000 de intrări constând în date eșantion și patogen colectate de la lilieci și șoareci”, susține raportul.

„Baza de date conținea informații cheie despre fiecare eșantion, inclusiv de la ce tip de animal a fost colectat, de unde a fost colectat, dacă virusul a fost izolat cu succes, tipul de virus colectat și similitudinea acestuia cu alte virusuri cunoscute.”

Cu toate acestea, „Shi a dat mai multe răspunsuri contradictorii” despre întreruperea bazei de date – inclusiv învinovățirea indignării asupra personalului după ce contagiunea sa răspândit în întreaga lume, chiar dacă fusese offline cu câteva luni înainte, se arată în raport.

Mai târziu în acea seară, institutul a publicat un anunț pentru oferte pentru „servicii de securitate” la laborator „pentru a include gardieni, paznici, supraveghere video, patrule de securitate și oameni care să se ocupe de„ înregistrarea și primirea personalului străin ””, potrivit raportului.

ARMATA DE ELIBERARE A POPORULUI PREIA CONTROLUL
Raportul spune că generalul maior PLA Chen Wei, un expert în biologie și apărarea armelor chimice, a fost detașat pentru a prelua controlul laboratorului Wuhan în ianuarie 2020 – dacă nu chiar la sfârșitul anului 2019.

Acest moment demonstrează că Partidul Comunist Chinez „era îngrijorat de activitatea care se întâmplă acolo, pe măsură ce vestea despre virus se răspândea”, susține raportul republican.

Mai rău, dacă Wei ar fi fost acolo la sfârșitul anului 2019, așa cum sugerează informațiile, „ar însemna că PCC știa mai devreme despre virus și că focarul a început mai devreme” decât a admis China, susține raportul.

„Acest lucru ridică întrebarea evidentă de ce Shi … ar minți în legătură cu cercetătorii militari care lucrează cu WIV”, spune raportul, sugerând că „negarea ei și spălarea site-ului web par a fi încercări evidente de a acoperi implicarea PLA în WIV. ”

RAPOARTE DE BOALĂ ASEMĂNĂTOARE COVID ÎN TOATE LABORATOARELE
Imaginile prin satelit din Wuhan în septembrie și octombrie acel an au arătat o creștere semnificativă a vizitelor la spital și a căutărilor pe internet pentru simptome asemănătoare pneumoniei, cunoscute în prezent ca fiind COVID, se arată în raport.

Analiza a constatat că cinci din cele șase spitale cele mai apropiate de laborator „aveau cel mai mare volum zilnic de mașini în parcare, în septembrie și octombrie 2019, înainte de primele cazuri raportate de COVID-19”, notează raportul.

„Acest vârf a corespuns cu o creștere a căutărilor de„ tuse ”și„ diaree ”în Wuhan pe Baidu, un motor de căutare chinezesc”, a spus acesta, sugerând că „un virus cu simptome similare COVID-19 circula în Wuhan în septembrie și octombrie.”

JOCURILE MONDIALE MILITARE CA SUPER-DISTRIBUITOR
Jocurile Mondiale Militare au mers înainte, în octombrie, iar unii sportivi „au dus virusul în țările lor de origine – generând unul dintre cele mai mari evenimente de super-împrăștiere din lume“ , a spus McCaul.

Cercetătorii au emis ipoteza că decizia de a continua cu evenimentul – cu 9.308 sportivi din 109 țări și 236.000 voluntari – a fost „pentru a preveni o rușine națională”.

Deoarece COVID-19 poate infecta oamenii fără a provoca simptome, un număr nespus de sportivi și voluntari se infectează, dar sunt asimptomatici și nu știu că sunt infecțioși, sugerează această ipoteză.

Mulți sportivi au raportat că s-au îmbolnăvit de simptome asemănătoare COVID la jocuri – în timp ce alții s-au minunat de modul în care orașul era un „oraș fantomă”, notează raportul.

„Era un oraș de 15 milioane de oameni care era blocat”, a descris un membru al Forței Armate Canadiene, pentru The Financial Post din Canada, evenimentul, cu câteva luni înainte ca noul coronavirus să fie raportat oficial.

Sportivul a spus că s-a îmbolnăvit „la 12 zile după ce am ajuns, cu febră, frisoane, vărsături, insomnie” și că „60 de sportivi canadieni din zbor [acasă] au fost puși în izolare” cu simptome cunoscute acum ca fiind tipice pentru COVID.

Raportul sugerează că „până când lumea a fost alertată de răspândirea virusului în Wuhan, aceasta începuse deja să se răspândească în întreaga lume”.

Abia în decembrie, „pe măsură ce cazurile încep să suprasolicite spitalele locale”, China a confirmat în cele din urmă misterioasa nouă boală, deoarece „a devenit imposibil să ascundă focarul”, sugerează raportul.

DASZAK AJUTĂ LA ACOPERIRE
Raportul republican i-a adus acuzații serioase lui Peter Daszak, spunând că a fost „puternic implicat în obținerea unei funcții de cercetare” la laborator – și apoi a ajutat China să combată teoria scurgerilor de laborator ca fiind o conspirație lipsită de sens.

„Am descoperit dovezi puternice care sugerează că Peter Daszak este imaginea publică a unei campanii de dezinformare a PCC menită să suprime discuțiile publice despre o eventuală scurgere de laborator”, susține raportul republican.

De asemenea, notează că Daszak a fost singurul reprezentant SUA în misiunea de cercetare a originilor Organizației Mondiale a Sănătății în China, care a deviat atenția de la legăturile probabile cu laboratorul.

„Statele Unite au prezentat o listă de experți care trebuiau luați în considerare, dintre care niciunul nu a fost ales. Daszak nu se afla pe această listă, dar a fost totuși selectat și aprobat de PCC ”, se arată în raport.

Raportul OMS a inclus apoi „exemple multiple de dezinformare a PCC care au fost repetate de Daszak”, susțin republicanii.

OMS a menționat, de asemenea, rolul său cheie într-o scrisoare din Lancet semnată de oamenii de știință respingând teoria scurgerilor de laborator, din care numele său a fost ascuns inițial pentru a acoperi legăturile, potrivit raportului.

CONCLUZIA RAPORTULUI – LABORATORUL WUHAN A FOST SURSA
„Dovezile … combinate [cu] acoperirea autorităților PCC, sugerează cu tărie Institutul de Virologie Wuhan ca sursă a pandemiei actuale”, insistă raportul.

În mai, președintele Biden a ordonat agențiilor de informații americane să-și accelereze cercetările privind originile virusului și să raporteze în 90 de zile. Acestea sunt așteaptate până pe 24 august.

Totuși, o sursă apropiată de investigațiile efectuate de serviciile de informații a declarat pentru Reuters că serviciile de informații nu au ajuns la o concluzie fermă dacă virusul s-a scurs sau nu din laborator.

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *