Analist militar rus, favorit a Kremlinului, „dezvăluie” planul britanic de a ataca Podul Crimeii: „E redactat de bin Laden din Marea Britanie”

Igor Korotcenko, analistul militar favorit al televiziunilor rusești controlate de Kremlin, susține că Marea Britanie pregătește un plan de atacare a Podului Crimeii cu participarea „serviciilor ucrainene relevante”.

„Există informații care sugerează că un plan este redactat acum sub conducerea lui Ben Wallace (n.r. ministrul britanic al Apărării) de a lovi Podul Crimeii. Lăsați-mă să subliniez asta: un oficial înalt al guvernului britanic, ministrul Apărării Ben Wallace, o operațiune de a lovi Podul Crimeii este elaborată sub conducerea sa”, susține Korotcenko.

El prezintă apoi presupusul scenariu al planului: „un cargobot sub pavilion neutru care se îndreaptă spre un port din Georgia în cadrul unei operațiuni a ministerului britanic al Apărării, împreună cu participarea serviciilor ucrainene relevante, ei vor instala rachete antinavă pe nava de marfă ce se îndreaptă spre un port georgian”.

Acesta dă asigurări că Podul Crimeii are o apărare antiaeriană de încredere dar că britanicii și ucrainenii ar urma să efectueze operațiunea pe timpul nopții și se vor baza pe marea dificilă și „posibil condiții furtunoase”.

Analistul militar rus îl compară pe Ben Wallace cu Osama bin Laden
Korotcenko se lansează apoi într-o serie de declarații și mai bizare, cerând autorităților britanice să reacționeze la aceste „informații” a căror sursă nu a menționat-o și să efectueze percheziții la ministerul britanic al Apărării pentru a confisca „documentele relevante”.

„Am văzut percheziționarea reședinței lui Trump așa că să facem o percheziție ca aceea cu implicarea Scotland Yard și a altor organe britanice responsabile de securitate fiindcă vorbim despre un act de terorism internațional”, îndeamnă el.

Igor Korotcenko își încheie monologul prin a afirma că ministrul britanic al Apărării ar trebui tras la răspundere pentru „cuvintele și acțiunile sale” fiindcă „de fapt el devine un personaj ca bin Laden”.

Sursa: hotnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.