ANAF va face măcel printre români. Incep controalele! Alerta

ANAF va face măcel printre români. Persoanele fizice vor fi verificate. Autoritățile vor controla românii care obțin astfel de venituri. Totul este prevăzut într-un proiect-pilot la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Prahova.

Astfel, autoritățile încearcă să stimuleze conformarea voluntară a celor care obțin venituri din meditații, dar și a altor persoane fizice.

ANAF analizează situația veniturilor obținute din acordarea de meditații, constatând în perioada pandemiei un risc mai ridicat de nedeclarare a acestor venituri, relevă un document analizat de Profit.ro.

Se vor face controale

Conform instituției, meditațiile furnizate de profesori elevilor contra cost reprezintă o activitate independentă.

Potrivit ANAF, dacă după evaluarea datelor și informațiilor disponibile vor rezulta concluzii care impun inițierea unor controale antifraudă, vor fi organizate și astfel de acțiuni, punctuale. Antifrauda nu desfășoară în mod obișnuit controale vizând persoane fizice, deși are competențe și în acest sens. Persoanele fizice care ajung de obicei în atenția Antifraudei sunt cele cu venituri mari nedeclarate, obținute din activități, cum ar fi, de exemplu, vânzarea în mod repetat de bunuri pe platformele online.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

ANAF speră, însă, ca proiectul de beneficii rapide derulat la AJFP Prahova pentru stimularea conformării voluntare a persoanelor fizice să aibă rezultate.

Proiectul se desfășoară sub formă de proiect-pilot în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Prahova. Acesta vizează stimularea conformării fiscale voluntare pentru persoanele fizice care realizează venituri supuse impozitării, în grupurile-țintă vizate fiind cuprinse și persoanele fizice care pot obține venituri din meditații. Pentru identificarea grupurilor țintă au fost avute în vedere atât informațiile deținute la nivelul ANAF, cât și informații din surse externe”, afirmă ANAF în documentul analizat de sursa citată.

Ce presupune acest proiect?

Prin acest proiect se dorește informarea și îndrumarea contribuabililor pentru a-și îndeplini corect obligațiile declarative și/sau de plată. Cum se afirmă mai sus, persoanele vizate de această campanie de „informare” au fost identificate pe baza datelor deținute de ANAF, dar și a unor „informații din surse externe”, neprecizate.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

În această perioadă, în contextul crizei provocate de COVID-19, Direcția generală de management a riscului din cadrul ANAF a constatat un risc mai accentuat de neînregistrare fiscală în cazul persoanelor cu venituri din meditații, risc pe care ANAF îl va avea în vedere în perioada următoare. De asemenea, ANAF va va analiza și riscul de subdeclarare a veniturilor, precum și amploarea acestor fenomene.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.